Hatay Valisi 'ilimizde 100 kişi tutuklanmıştır'

Hatay Valisi Topaca: "Bugün itibariyle gözaltında olan kişi sayısı 108'dir. Şu an itibariyle ilimizde 100 kişi de tutuklanmıştır"

Google Haberlere Abone ol
Hatay Valisi 'ilimizde 100 kişi tutuklanmıştır'
Hatay Valisi Ercan Topaca, Fetullahçı Terör Örgütü0'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, kentte şu an gözaltına bulunan kişi sayısının 108 olduğunu, bugüne kadar da 100 kişinin tutuklandığını belirtti.

Topaca, Valilikte yaptığı basın açıklamasında, FETÖ'ye yönelik yapılan operasyonlarda Hatay'da 15 Temmuz akşamından bu yana aralarında asker, polis, din görevlisi, akademisyen ve Gümrük Müdürlüğü çalışanlarının da olduğu bin 22 kamu çalışanının görevden uzaklaştırıldığını ifade ederek işlemlerin bir kısmının ilgili bakanlıklar bir kısmının da valilik tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi.

Hatay'da toplamda bin 326 kişi hakkında yasal işlem yapıldığına işaret eden Topaca, şöyle konuştu:

"Bugün itibariyle gözaltında olan kişi sayısı 108'dir. Şu an itibariyle ilimizde 100 kişi de tutuklanmıştır, cezaevindedir. Tutuklular arasında 22 askeri personel, 9 polis, 27 hakim, 14 Cumhuriyet savcısı, 2 vergi mahkemesi üyesi, 3 de İdare Mahkemesi üyesi bulunmakta. 55 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır, 10 kişi ise herhangi bir şarta bağlanmaksızın serbest kalmıştır. 2 polis, 1 hakim ve 1 savcının da aralarında olduğu 31 kişi aranmaktadır."

Topaca, idare anlamındaki inceleme ve soruşturmalarla adli sürecin devam ettiğini aktararak konunun hassasiyeti devlet, millet ve, ülkeye yönelik ciddi bir tehdit oluşturduğu için hiçbir ihtimali gözden kaçırmadan tüm ihbar ve olayları değerlendirerek süreci takip ettiklerini söyledi.

Devletin güvenlik kuvvetlerinin bütün olaylara hakim olduğuna işaret eden Topaca, gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını, devlet fonksiyonlarını da aksatmadan devam ettirdiklerini vurguladı.
Bir gazetecinin, kapatılan yerel "İrade" gazetesinin imtiyaz sahibinin durumunu sorması üzerine Topaca, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu kişi firarda, yurt dışına kaçtığını biliyoruz. 22'si itibariyle hakkında işlem başlamadan önce Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yurt dışına çıkışını tespit ettik. Terör örgütüyle bağlantılı olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda başlatılan bir adli süreç vardı, bu süreç devam ederken kendisinin kaçması bu bağlantıyı güçlendiriyor. Bu şekilde terör örgütüyle bağlantılı birinin faaliyetlerinin yürütülmesi de mümkün değil. Bir anlamda ciddi şüpheli pozisyonunda. Bu tür tedbirler yasalar çerçevesinde alınabilir."

Hatay Büyükşehir Belediyesinde FETÖ soruşturması kapsamında bir çalışma bulunup bulunmadığıyla ilgili soruyu yanıtlayan Topaca, şunları kaydetti:

"Şu an itibariyle bize intikal eden konu yok ancak bizim tespit ettiğimiz, bütün kurumlara yazdığımız gibi Büyükşehir Belediyesine de gönderdiğimiz bazı bilgiler var. Orada da bazı çalışmaların olduğunu biliyorum ama sonuçlanıp bize intikal etmiş herhangi bir bilgi yok."

Yorumlar