Hatay Valiliği, 'Suriye plakalı araçla kız kaçırıldı' haberini yalanladı

Hatay Valiliği bazı basın yayın organlarında "Hataylı kız Suriye plakalı araçla kaçırıldı" haberlerini yalanladı. Valiliğin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada eşinden boşanmak isteyen bir kadının kendi isteği ile evinden ayrıldığı,...

Google Haberlere Abone ol
Hatay Valiliği, 'Suriye plakalı araçla kız kaçırıldı' haberini yalanladı

Hatay Valiliği bazı basın yayın organlarında "Hataylı kız Suriye plakalı araçla kaçırıldı" haberlerini yalanladı. Valiliğin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada eşinden boşanmak isteyen bir kadının kendi isteği ile evinden ayrıldığı, zorla bir kaçırılma olmadığı bilgisi verildi.

Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle: "16 Haziran 2014 günü Vilayet Polis Merkezi’ne müracaat eden N.K. (52) isimli kişi, evli olan kızı G.T.(19) ile en son15 Haziran 2014 Pazar günü saat 15.00 sıralarında karşılaştıklarını, bu görüşmeden sonra kızından haber alamadığını beyan etmiştir. Olayla ilgili olarak güvenlik birimlerimiz tarafından yapılan inceleme neticesinde; haber içeriğinde kaçırıldığı iddia edilen ve ilimiz İskenderun nüfusuna kayıtlı olan G.T, 20 Haziran 2014 Cuma günü güvenlik birimlerimiz tarafından bulunmuş; eşiyle boşanmak istediğini ve bu nedenle ailesinden gördüğü baskıya dayanamayarak 15 Haziran 2014 Pazar günü evinden kendi isteği ile ayrıldığını ve ailesi ile görüşmek istemediğini beyan etmiştir. Hal böyle iken haberde; “şahsın Suriye plakalı bir araca zorla bindirilerek kaçırıldığı” gibi asılsız iddialar gerçeği hiçbir şekilde yansıtmamaktadır."

CİHAN

Yorumlar