Hatay, Suriye İç Savaşından Etkileniyor

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Sadullah Ergin, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde mahalle toplantılarına katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Hatay, Suriye İç Savaşından Etkileniyor

Esnaf odalarını ziyaret eden Ergin, Değirmenkaşı Mahallesi Muhtarı Ahmet Salman Yumuşak'ın verdiği yemekten sonra Kurtuluş Mahallesinde seçmenlerle bir araya geldi.

Hatay'ın Suriye’de yaşanan kirli savaştan dolayı 3 yıldır sıkıntı çektiğini ifade eden Ergin, komşu ülkede iç savaşın olmaması için çok uğraş verdiklerini söyledi. Ergin, “Çok gayret sarf ettik, ama maalesef savaş bu hale geldi. Savaşın bir an önce bitmesi için dua ediyoruz. Komşudaki ateşi bölgemize taşımak isteyen illegal örgütler oldu. Bu örgütler Hatay'ı kaşımak, kanırtmak, kanatmak için faaliyetlerde bulundu. Geçen nayıs ayında Reyhanlı üzerine kurdukları alçakça saldırı ile 53 kişi öldü. Patlama Hatay’da yeni bir kargaşaya, insanları birbirine düşürmek için planlanmıştı. Ama Reyhanlı halkı bu olayların atlatılmasında büyük çaba harcadı. " dedi.

Reyhanlı patlamasından sonra il merkezinde 6 ay kesintisiz eylemlerin yapıldığını, yolların kesildiğini, güvenlik kuvvetlerine saldırıların olduğunu hatırlatan Ergin, olaylarda siyaset kurumunun ve siyasetçinin göstermesi gereken gayreti de göremediklerini kaydetti.

Ergin; “Tam bu noktada sükuneti sağlamak için kurulan bir makam, gerilimi ve tansiyonu düşürmesi gereken kurum olarak siyaset ve siyasetçilerin kavga edenleri ayırması, barıştırması gerekirken burada sorumlu siyaset anlayışını bu hadiselerde de göremedik. Polis panzerinin üzerine çıkıp zıplayan milletvekillerini gördük, adeta kalabalıkları daha da fazla tahrik eder hareketlere tanık olduk.” ifadelerini kullandı.

30 Mart seçiminin Hatay’da sosyal barışın sürdürülmesi açısından önemli olduğunu dile getiren Sadullah Ergin şunları söyledi; "Kardeşliği birliği dayanışmayı, geleceğe taşıyacak bir yapıyı kurmak boynumuzun borcu. Bu coğrafyanın ve gençlerimizin çocuklarımızın geleceği buna bağlı. Hatay’daki kardeşlik arasına fitne ateşi salmak isteyen illegal yapıları sevindirmeyelim. Bu topraklara ateş düşürmek isteyenler, alçakça saldırı yapanlar sevinmemeli. Bu toprakların geleceği, gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceği için, kardeşlikten, büyümeden, Türkiye’nin birliğinden ve beraberliğinden yana olan bir alt yapının kurulması lazım. Seçimin sürecinde sulhun barışın, kardeşliğin hakim olmasını diliyorum."

Ergin'in Reyhanlı ziyaretine İl Başkanı İsmail Kimyeci, İlçe Başkanı Mehmet Hacıoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve partililer eşlik etti.

Yorumlar