Hatay'ın Reyhanlı ilçesine roketli saldırı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine Afrin'den bugün 4 ayrı roketli saldırı düzenlendi. Hatay Valiliğinin yaptığı son dakika açıklamasına göre bir kişi öldü, 4 kişi ise ağır yaralı. Gelen son haberlere göre en az 30 kişi de hafif şekilde yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Hatay'ın Reyhanlı ilçesine roketli saldırı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki üç yere roket düştü. Alınan ilk bilgiye göre, ilçeye bağlı Rıfat Bahadırlı Caddesi üzerindeki bir ev ile Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir iş yerine Suriye tarafından ateşlendiği belirtilen iki roket isabet etti.

Aynı dakikalarda Tayfur Sökmen Caddesi'ne de roket isabet etti.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi roketli saldırıyla ilgili konuştu.

NTV canlı yayınında konuşan Şanverdi, “1 Suriyeli vatandaş hayatını kaybetti. 32 yaralımız var. İkisi ağır yaralı” dedi.

Bölgeye sevk edilen polis ekipleri çevre güvenliği aldı.

Dün akşam da Suriye’deki PKK/PYD terör örgütü tarafından Kilis kent merkezi hedef alınarak 4 roket atılmıştı. Roketlerin isabet ettiği evlerde bir kişi yaralanırken, iş yeri ve evler ile çevresindeki araçlarda büyük hasar oluştu.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'DAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "PYD/YPG terör örgütü tarafından Reyhanlı’ya atılan ve bir Suriyeli misafirimizin ölümüne, 32 vatandaşımızın da yaralanmasına neden olan roket saldırısını şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine düzenlenen saldırıyı kınayan paylaşımda bulundu.

Çavuşoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"PYD/YPG terör örgütü tarafından Reyhanlı’ya atılan ve bir Suriyeli misafirimizin ölümüne, 32 vatandaşımızın da yaralanmasına neden olan roket saldırısını şiddetle kınıyorum. Teröristlerin masum insanlara yönelik bu saldırısı, PYD/YPG’nin gerçek yüzünü ortaya koyuyor."

HATAY VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Hatay Valisi Erdal Ata, Reyhanlı ilçesine roket atılmasıyla ilgili, "Suriye'den atılan roketler marifetiyle 37 yaralımız var. Bunlardan 31'i ayakta tedavi sonrası taburcu edildi, 4 ağır yaralı var." dedi.

Ata, olayda yaralananları tedavi gördükleri Reyhanlı Devlet Hastanesinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Hastane yetkililerinden yaralılar hakkında bilgi alan Ata, ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Reyhanlı ilçesinde meydana gelen olayda 37 kişinin yaralandığını söyledi.

Yaralılardan 4'ünün durumunun ağır olduğunu belirten Ata, şöyle devam etti:

"Suriye'den atılan roketler marifetiyle 37 yaralımız var. Bunlardan 31'i ayakta tedavi sonrası taburcu edildi, 4 ağır yaralı var. Bunların 3'ü Hatay Devlet Hastanesinde, biri Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde. Şu an Reyhanlı Hastanesinde de 2 hastamız var ve sağlık durumları iyi, gözlem altına alındılar. Onlar da muhtemelen yakın tarihte taburcu edilecekler."

Ata'nın ziyaretine AK Parti Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal ve Fevzi Şanverdi de katıldı.

Yorumlar