Hatay İl Müftüsü Kavillioğlu: Bırakın çocuklar cami avlularında oynasın

Hatay İl Müftülüğü tarafından 23 Haziran 2014 tarihinde başlayacak olan Yaz Kur'an Kursları öncesi yaz kurslarında görev alacak din görevlilerine İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Şube Müdürleri Mehmet Yolcu, Faruk Yaldız ve Fahri Uçak...

Google Haberlere Abone ol
Hatay İl Müftüsü Kavillioğlu: Bırakın çocuklar cami avlularında oynasın

Hatay İl Müftülüğü tarafından 23 Haziran 2014 tarihinde başlayacak olan Yaz Kur'an Kursları öncesi yaz kurslarında görev alacak din görevlilerine İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Şube Müdürleri Mehmet Yolcu, Faruk Yaldız ve Fahri Uçak tarafından seminer verildi.

    Seminerde Yaz Kur'an kurslarındaki resmi öğrenci kayıtları ile yaz kurslarında verimliliği arttırma, iletişim teknikleri, öğretici öğrenci ilişkileri, yaz kurslarının önemi, camii cemaat, öğrenci ve hoca ilişkisi gibi konular anlatıldı.

    İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu seminerlerin öncelikli amacının manevi kazanımı en yükseğe çıkarmak olduğunu ve öğreticilerin motivasyon ve donanımlarının arttırılması gerektiğini söyledi.

    Kavillioğlu, "Gerek hanımlara yönelik, gerekse yaz kurslarında çocuklarımıza Allah ve peygamber sevgisini, din, millet, memleket sevgisini insanlarımıza öğretebilirsek, anneler, babalar, aile halkı, mahalle halkı, şehir halkı ve nihayetinde ülke halkı mesut olacak." dedi.

    Bu yıl 'Ömründe bir defa, oda bu defa' sloganı ile yola çıkıldığını belirterek çocuklara mutlaka camilerin sevdirilmesi gerektiğini söyleyen Kavillioğlu, kurslara 4 yaşından itiberen her yaş gurubundaki çocukların katılabileceğini belirtti. Müftü Kavillioğlu, "Burada asıl amaç 4 yaşındaki çocuk illa gelsin, bir şeyler öğrensin değil. O çocuk gelsin camiyi görsün. Şadırvanda abdest alındığını görsün. Önemi yok cami avlusunda, bahçesinde oynasın. Cami havasını teneffüs etsin." diye konuştu.

    Hatay’da yaz Kur'an kursları tüm yurtta olduğu gibi 23 Haziran’da başlayıp 22 Ağustos tarihinde sona erecek. CİHAN

Yorumlar