Hatay Büyükşehir Belediyesi ilk meclis toplantısını yaptı

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, Lütfü Savaş başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Hatay Büyükşehir Belediyesi ilk meclis toplantısını yaptı

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, Lütfü Savaş başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Antakya Belediyesi Eski Binasında bulunan Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş , meclisin 5 yıl süre ile gerçekleştireceği çalışmaların memlekete, Türkiye'ye, demokrasiye ve siyasi partilere hayırlı olması temennisinde bulundu.
Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Hatay'ın dokusuna, ruhuna ve medeniyet birikimine uygun geçmesini dileyerek yapılacak olan işlerde önceliğin memleket kaygılarını ve hizmeti düşünerek yapılmasını da temennileri arasına ekledi.
İlk Meclis toplantısında başkatip, başkan vekilleri, İhtisas Komisyonu ve encümen üyelerinin seçimi yapıldı. Başkan vekilliklerine AK Partili Kudret Özbakış ve Mustafa Özpolat seçilirken Başkatipliğe Ahmet Okay, katip üyeliğine ise Mustafa Güven seçildi.
Mecliste ayrıca gündem maddeleri arasında yer alan 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi kanunu gereğinde kurulacak olan ihtisas komisyonlarından İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Plan bütçe, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor ile Ulaşım komisyonları oy birliği ile AKP, CHP, MHP ve SP büyükşehir belediye meclisi üyeleri tarafından kabul edildi.
AK Parti grubu sözcüsü Kudret Özbakış tarafından kurulması gereken komisyonlara ek olarak 7 üyeden oluşacak olan 5 adet komisyonun kurulması için önerge verildi. Bu komisyonlardan Altyapı ve Mesken, Tarım, Orman ve Köy hizmetleri, Tarife, Sosyal Hizmetler ile Hukuk komisyonları 4 AKP, 2 CHP ve 1 MHP’li meclis üyelerinden oluşturulması istenildi. Daha sonra belediye encümen seçimi yapıldı.
CİHAN

Yorumlar