Hatay Başsavcısı Tezcan: Sağlam deliller olmadan tutukluluk süresi uzatılmaz

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, hiç kimsenin ortada bir sebep yokken tutuklanmadığını, sağlam deliller olmadan da kimsenin tutukluluk süresinin uzatılmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hatay Başsavcısı Tezcan: Sağlam deliller olmadan tutukluluk süresi uzatılmaz

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, hiç kimsenin ortada bir sebep yokken tutuklanmadığını, sağlam deliller olmadan da kimsenin tutukluluk süresinin uzatılmadığını söyledi.

Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen ve yönetim kurulu üyelerini kabul eden Başsavcı Tezcan, tutukluluk süresinin kısalması hakkında bir soruya cevap verdi. Basın mensuplarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tutukluluk süresinin azami 5 yıl olması gerektiği yönündeki açıklamalarını hatırlattığı Bestami Tezcan, bir ülkedeki tutukluluk süresinin o ülkenin gelişmişlik düzeyiyle aynı ölçüde devam ettiğini aktardı. Ülkenin gelişiminin artmasıyla tutukluluk süresinin de azalacağını belirten Tezcan, bu konuda yapılacak bilimsel araştırmaların en doğru sonucu vereceğinin altını çizdi.

Hiç kimsenin ortada bir sebep yokken tutuklanmadığına dikkat çeken Tezcan, dava devam ederken yapılan tutuklamaların, tutuklu bulunan kişilerin suç işleme ihtimalini ortadan kaldırdığını belirtti. Uzun tutukluluk süresinde yapılması beklenen iyileştirmenin olumlu ve olumsuz birçok yanı olacağını dile getiren Başsavcı Tezcan, hâkimlerin tutukluluk sürelerini uzatmasına kesin deliller dahilinde karar verdiğini, sağlam deliller olmadan kimsenin tutukluluk süresinin uzatılmadığını vurguladı.

HATAY'A YENİ CEZAEVİ YAPILACAK
Hatay'daki cezaevlerinde şu anda yoğunluk olduğunu belirten ve bu konuda çalışma yaparak yeni bir cezaevi için girişimlerde bulunduklarını aktaran Tezcan; “Hatay’daki kapalı cezaevinde şu anda 995 suçlu bulunuyor. Kapasitesi tamamen dolmuş halde. Yeni cezaevi için ihaleyi yaptık, ihaleyi kazanan firmanın prosedürleri tamamlamasını bekliyoruz. Yukarı Okçular Köyüne yeni bir cezaevinin temelini ilerleyen günlerde atacağız.” dedi.

SAMANDAĞ'DA FİRAR EDEN HÜKÜMLÜ HALEN ARANIYOR
Hatay'ın Samandağ ilçesindeki K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda geçtiğimiz ay firar eden hükümlülerden E.K.nin bulunması yönünde çalışmaların sürdürüldüğünü de aktaran Tezcan “O firariyi yakalama çalışmalarımız hala devam ediyor, ancak şu ana kadar olumlu bir sonuç elde edemedik.” diye konuştu.

Cezaevlerinde mahkumların yeniden topluma kazandırılması için çalışmaların sürdüğüne de aktaran Tezcan şöyle konuştu “Suçluların topluma yeniden uyum sağlaması için elimizden geleni yapıyoruz. Suçlulardan oluşan müzik grupları, çeşitli spor takımları kuruyoruz. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde kapalı ceza evi içerisinde halı saha açılışı yapacağız. Amacımız suçluların yaşama uyum sağlamasını kolaylaştırmak.” Hatay’da bulunan Suriyelilerden tutuklu bulunanlar hakkında da açıklamalarda bulunan Başsavcı Tezcan, şu anda yaklaşık 10 kadar Suriyelinin cezaevlerinde bulunduğunu belirtti.
CİHAN

Yorumlar