Hat düzenlemesine tepki gösteren şoförler belediyeyi bastı

Diyarbakır’da hat düzenlemesine tepki gösteren şoförler, Büyükşehir Belediyesi’ni bastı. Otobüslerini belediyenin önüne park eden şoförler, belediyenin güvenliğiyle kavga etti. Bir güvenlik görevlisi kendini korumak için iki el havaya...

Google Haberlere Abone ol
Hat düzenlemesine tepki gösteren şoförler belediyeyi bastı

Diyarbakır’da hat düzenlemesine tepki gösteren şoförler, Büyükşehir Belediyesi’ni bastı. Otobüslerini belediyenin önüne park eden şoförler, belediyenin güvenliğiyle kavga etti. Bir güvenlik görevlisi kendini korumak için iki el havaya ateş açmak zorunda kaldı. Belediye personeli aşağıya inerek saldırganları durdurmaya çalıştı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır - Silvan minibüs hattında yeni bir düzenleme yaptı. Belediye hizmet sınırının il sınırına kadar genişlemesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planı kapsamında Silvan-Diyarbakır hattına belediye otobüsü koydu. Buna karşı çıkan Silvan Minibüs Hattı Kooperatifi ile minibüs sahip ve şoförleri otobüslerini Büyükşehir Belediyesi önüne getirerek park etti. Minibüsçüler belediye girişindeki güvenlik kulübesindeki görevlilerle tartıştı ve gerginlik yaşandı. Belediye Özel Güvenlik ekipleri ile zabıta görevlileri şoförlerin hizmet binasına girmelerine izin vermedi. Yaşanan gerginlikte belediye binasının bazı camları kırıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri, zabıta, özel güvenlik ve şoförlerin kavgasını ilk başka izledi daha sonra takviye ekipler istedi. Belediyenin Genel Sekreteri Fahrettin Çağdaş neden seyirci kalındığı yönünde polis yetkilisine sitem eterken, bir polis görevlisi "Sizin görevliler de saldırmış" diyerek söylemesi Genel Sekreter Yardımcısı Zülfü Atlı, "Bari bu ayıbı yapmayın" diyerek çıkıştı. Olay yerindeki polis amirleri belediye protokol yolundaki bulduğu iki adet boş tabanca kovanını ablukaya alarak Olay Yeri İnceleme Ekibi’ni çağırdı.

Gerginlikten sonra belediye bahçesine inen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı açıklamalarda bulundu. Kışanak, "Toplu taşıma bir haktır. Kent içi dolaşım temel bir haktır. Bu bir kamusal hizmettir. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi en etkili şekilde toplu taşıma hizmeti verecektir." dedi. Kışanak, halkın konforlu, erişilebilir, ucuz, güvenli bir ulaşım hizmeti alma hakkı olduğunu ifade ederek bu hakkı yerine getirmekle görevli kurumun Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olduğunu ifade etti. Kışanak, halkın ucuz bir şekilde belediye otobüsüne binmek, horlanmadan kent ulaşımına erişmek istediğini kendilerine aktardığını kaydetti. Kışanak, "Bazı çeteler, engellileri, yaşlıları, öğrencileri, çocuklu kadınları otobüslere almıyorlar. Biz bu zulme son vereceğiz. Bu kentte yaşayan yoksullar, kadınlar, gençler, engelliler, yaşlılar toplu taşıma hizmetinden yararlanacaklar. Sonuna kadar bu hizmeti halkımıza vermeye kararlıyız. Bugün burada yapılan saldırı buna yapılan bir saldırıdır. Asla kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar