Hasyurt Tarım Fuarı 23. kez açıldı

Antalya’nın Finike ilçesinde Hasyurt Tarım Fuarı 23. kez kapılarını açtı. Hasyurt Mahmut Esen Kültür Merkezi'ndeki fuar 10 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 30 bin metrekarelik alana kuruldu. 4 gün boyunca açık kalacak fuarda 140...

Google Haberlere Abone ol
Hasyurt Tarım Fuarı 23. kez açıldı

Antalya’nın Finike ilçesinde Hasyurt Tarım Fuarı 23. kez kapılarını açtı.

Hasyurt Mahmut Esen Kültür Merkezi'ndeki fuar 10 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 30 bin metrekarelik alana kuruldu. 4 gün boyunca açık kalacak fuarda 140 stant yer alıyor.

Açılışta konuşan Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, Finike portakalının uzun yıllardan beri ilk kez dalında kalmasının üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Sarıçobanoğlu, çiftçinin masraflarını dahi karşılayamadığını ifade ederek, "Domates 50 kuruş, biber 40 kuruş, patlıcan 50 kuruş ve dünya birinciliği olan portakalımız 25 kuruşa kadar düşmüştür." dedi. Sarıçobanoğlu, bu yıl özellikle narenciye üretiminde zarar ettiklerini belirterek, çiftçinin kullandığı kredilerin en az bir yıl süreyle ertelemesini istedi.

Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu da 22 yıl önce küçük bir okul bahçesinde zor şartlar altına başlatılan ve bugünlere gelen Hasyurt Tarım Fuarı'nın bölge çiftçisine ve yöre tarımına büyük katkı sunduğunu söyledi.

İlçede 63 bin 336 dekar alanda tarımsal alandan yaklaşık 350 bin ton tarımsal ürün elde edildiği bilgisini veren Sarıoğlu, "Nüfusumuzun büyük bir bölümü gelirini tarımdan temin ediyor. Çiftçimiz Finike Portakalının dalında kaldığını hiç görmemiştir. Belediye olarak çiftçimizin içinde bulunduğu durumdan kurtulması için elimizden geleni yapmaya her zaman hazırız. En büyük hedefimiz Finike’de yetişen tüm ürünleri tarım ürünleri adı altında markalaştırmaktır." diye konuştu.

Gelecekte tarımsal ürünlerin öneminin bir kat daha artacağına değinen Kaymakam Mesut Yakuta da bu tür fuarların sağlayacağı katkının büyük olacağını kaydetti. Türkiye'nin dünyada ürettiği tarım ürünleriyle kendi kendine yetebilen ender ülkelerden olduğunu vurgulayan Yakuta, "Bu durumun daha ileriye taşınması, gelecekte daha iyi tarım üretiminin gerçekleştirilebilmesi adına bu fuarları çok faydalı buluyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Antalya Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Antalya Gıda, Tarım Müdür Yardımcısı Gökhan Karaca ve diğer protokol üyeleri fuarın açılışını gerçekleştirdi.

CİHAN

Yorumlar