Hastanede tedavi gören çocuklardan ‘Dokuz Korkusuz Kafadar’ kitabı

Bursa Nilüfer Belediyesi’nin başlattığı ‘Kitap İyi Gelir’ projesi kapsamında hastanelerin çocuk kliniklerinde okuma buluşmaları düzenledi. Proje çerçevesinde çocuk kitabı yazarı Sara Şahinkanat tarafından yürütülen ‘Hikaye Kurma’...

Google Haberlere Abone ol
Hastanede tedavi gören çocuklardan ‘Dokuz Korkusuz Kafadar’ kitabı

Bursa Nilüfer Belediyesi’nin başlattığı ‘Kitap İyi Gelir’ projesi kapsamında hastanelerin çocuk kliniklerinde okuma buluşmaları düzenledi. Proje çerçevesinde çocuk kitabı yazarı Sara Şahinkanat tarafından yürütülen ‘Hikaye Kurma’ çalışmalarında oluşturulan ‘Dokuz Korkusuz Kafadar' adlı kitap da kamuoyuna tanıtıldı.

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Kitap İyi Gelir’ projesi çerçevesince hastanelerin klinik bölümlerinde uzun süre tedavi gören çocuklar için bir dizi çalışma yürütüldü. Nilüfer Rotary Kulübü’nün de destek verdiği proje kapsamında Drama Eğitmeni Necati Arpacı tarafından kitap okuma buluşmaları yapıldı. Ayrıca çocuk kitapları yazarı Sara Şahinkanat tarafından gönüllü olarak ‘Hikaye Kurma’ çalışmaları düzenlendi.

Öyküleri dokuz çocuk tarafından oluşturulan ve Sara Çetinkanat tarafından kaleme alınıp Deniz Üçbaşaran’ın çizimleriyle hazırlanan ‘Dokuz Korkusuz Kafadar' kitabı Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıya Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kütüphaneler Müdürü Şafak Pala, hekimler, akademisyenler, projeye katılan çocuklar ve aileler katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Kütüphaneler Koordinatörü Zeynep Terzioğlu, kitaplara erişmekte; koşulları nedeniyle ve yaşıtlarına kıyasla- dezavantajlı durumdaki çocukları, heyecan verici, büyülü, macera dolu bir dünya oluştuğuna inandığımız kitapların dünyasıyla tanıştırmak, kitabın hayatımızdaki kıymetini paylaşmak için bir proje geliştirdik.” dedi. Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey de çocukların kitap okumalarını desteklemek için pek çok proje hazırladıklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar