Hastane personeline işaret dili eğitimi verildi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Devlet Hastanesi çalışanlarına Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile işaret dili eğitimi verildi.

Google Haberlere Abone ol
Hastane personeline işaret dili eğitimi verildi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Devlet Hastanesi çalışanlarına Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile işaret dili eğitimi verildi. Eğitimin sertifika töreninde konuşan Ereğli Devlet Hastanesi yöneticisi Opr. Dr. Muharrem Erdem, "İşaret dili, işitme engellilerin kendi aralarında iletişim kurarken el hareketlerini ve yüz mimiklerini kullanarak oluşturdukları görsel bir dildir." dedi.

Ereğli Devlet Hastanesi'nde görevli 16 personel için Halk Eğitim Merkezi ile başlatılan ve 3 ay süren işaret dili eğitim programının sertifika töreni hastane toplantı salonunda gerçekleştirildi. Sertifika töreni öncesinde konuşma yapan Ereğli Devlet Hastanesi yöneticisi Opr. Dr. Muharrem Erdem, amaçlarının Türkçe işaret dili alfabesini, temel kelime ve dilbilgisi yapılarını öğreterek, kursiyerlerin işitme engellilerle bu dil aracılığıyla iletişim kurmasını sağlamak olduğunu söyledi. Erdem, "İşaret dili, işitme engellilerin kendi aralarında iletişim kurarken el hareketlerini ve yüz mimiklerini kullanarak oluşturdukları görsel bir dildir. Amacımız, sosyal iletişimle birlikte, sağlık ihtiyaçlarına yönelik iletişimi ön planda tutmaktır. Türkçe işaret dili alfabesini, temel kelime ve dil bilgisi yapılarını öğreterek, kursiyerlerin işitme engellilerle bu dil aracılığıyla iletişim kurmasını sağlamaktır. Yaklaşık üç aylık eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz, katılım belgelerini alacak ve bulundukları kurumlarda engellilerle çok rahat bir şekilde iletişim kurabileceklerdir. Hasta-çalışan memnuniyeti açısından iletişim önemi yadsınamaz bir gerçekliktir. Bu eğitim sayesinde, sağlık çalışanı ve sağlık hizmetini en üst düzeyde alabileceklerdir."

ENGELLİ HASTALARLA İLETİŞİM DAHA İYİ KURULACAK

Hasta karşılama, diyalog kurma, genel yaklaşım, hastaların psikolojisine göre davranış sergileme, durum açıklama gibi konulara ağırlık verdiklerini ifade eden Erdem, "Bunun yanı sıra kursiyerlerimiz, dış dünyada da işitme engelli birisiyle karşılaştıklarında kullanabilecekleri temel iletişim işaretlerini öğrenmiş olacaktır. Engellilerimizle ilgili daha alacağımız çok yol var. 22 Kasım 2013 ile 7 Mart 2014 tarihleri arasında Halk Eğitim Merkezinin düzenlemiş olduğu işaret dili eğitim kursunun, Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi bünyesinde verilmesini sağlayarak, bu anlamda bir ilke imza atmış olduk. Düzenlemiş olduğumuz bu eğitime katılarak başarı ile tamamlayan personelimizi tebrik ediyorum." şeklinde konuştu. Daha sonra 16 kursiyere sertifikaları teslim edildi. CİHAN

Yorumlar