Hastane önünde Soma eylemi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş), Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde, Soma’daki maden faciasını protesto etmek için oturma eylemi yaptı....

Google Haberlere Abone ol
Hastane önünde Soma eylemi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş), Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde, Soma’daki maden faciasını protesto etmek için oturma eylemi yaptı. 'Somayı unutmayacağız' yazılı pankart açan grup, taşeronculuğu eleştirdi.

Konuşla ilgili basın açıklamasını okuyan Nayil Tekin binlerce işçinin taşeron firmalarda ölümle burun buruna ekmek mücadelesi verdiğini söyledi. Taşerona karşı oldukları için baskıyla susturulmaya çalışıldıklarını ifade eden Tekin “ Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan bizler, taşeron karşı uyarı eylemi yapıp Soma’yı anan bizler, Soma’ya kader demediğimiz ve taşerona teslim olmadığımız için cezalandırmak istedik işten atıldık.” şeklinde konuştu.

İşten çıkarılan Ali Çakır ise “ 15 günde bir denetlemesi olan bir firmanın yaşam odaları bile yok; bu bir cinayettir. Somaya destek verdiğimiz için işten atılmamız da cinayettir. Yazık, günah sekiz işçi kardeşimiz bende dahil olmak üzere işten atıldılar.” dedi.

Eylemciler daha sonra hastanenin giriş kapısına ‘Somayı unutmayacağız, taşerona teslim olmayacağız, direne direne kazanacağız’ yazılı pankar açan grup olaysız dağıldı.

CİHAN

Yorumlar