Hastane çalışanları ve hastalar hatıra ormanı oluşturdu

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde yatan hastalar ve çalışanlar, geçen yıl Sabuncubeli mevkisinde 395 hektarlık ormanın yandığı alanda hatıra ormanı oluşturdu.

Google Haberlere Abone ol
Hastane çalışanları ve hastalar hatıra ormanı oluşturdu

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde yatan hastalar ve çalışanlar, geçen yıl Sabuncubeli mevkisinde 395 hektarlık ormanın yandığı alanda hatıra ormanı oluşturdu. Bu amaçla 350 tane kara selvi fidanı dikildi. Dikime Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Türkyılmaz ile Başhekim Ahmet Ayer de katıldı.

29 Mayıs 2013’teki yangında 395 hektarlık alanın yok olduğunu belirten Orman İşletme Şefi Hakan Duman, yanan bölgede ağaçlandırma çalışmalarının tamamlandığını belirterek, hatıra ormanı oluşturan Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne teşekkür etti. Hastaların ve çalışanların ormanları yeşertmek adına yaptığı etkinliğin anlamlı olduğunu dile getiren Başhekim Ayer ise, “Ülkemizin en önemli hazinelerinden birinin toprak olduğunun bilincindeyiz. Ülkemiz, yılda 743 milyon ton toprağını erozyonla kaybediyor. Oysa yaşam üreten bir santim toprağın oluşması binlerce yıl sürüyor. Toprak, kaybetmeyi göze alamayacağımız kadar kıymetli bir varlıktır. Ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmalarına hastalarımızın ve çalışanlarımızın da katılımını sağlamak amacıyla hatıra ormanı oluşturulmasını uygun gördük.” dedi. Hastalara toplum temelli rehabilitasyon hizmetinin verildiğini aktaran Ayer, “Amacımız, hastalarımızın tedavi sürecini sosyal hayattan kopmadan geçirmeleri, toplumda yaşama becerileri kazandırmaktır. Yurdumuzun orman varlığının arttırılmasında katkı sağlamak, ağaç ve orman sevgisi aşılamak, fidan dikme alışkanlığı kazandırmak, bu alışkanlığı sürdürmek ve yaygınlaştırmak için Manisa Orman İşletme Müdürlüğü’nün katkılarıyla kurulacak hatıra ormanına bizler de hastane olarak katkıda bulunmak istedik. Ağaç dikmek, bizden sonraki nesillere hediye edeceğimiz kutlu bir mirastır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV), ‘Yarın kıyamet kopacağını bilsen, elindeki fidanı toprağa kavuştur.’ diyerek, bizleri ağaç dikmeye teşvik ediyor. Her kesilen ya da yanan ağacın yerine yeni bir ağaç dikmeliyiz ki devraldığımız ormanlarımızı koruyalım.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar