Hastane akıl almaz olay!

Muğla'daki MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin A bloğundaki asansörün 6 ay, B bloktakinin ise bir aydır çalışmadığını belirten SES Muğla Şube Başkanı Fatma Yarış, konuyla ilgili tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Hastane akıl almaz olay!


Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Muğla Şube Başkanı Fatma Yarış; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin A bloğundaki asansörün altı aydır, B bloktakinin ise yaklaşık bir aydır çalışmadığını, ameliyattan çıkan hastaların servislere merdiverlerden güçlükle götürüldüğünü söyleyerek tepkisini belirtti.
Muğla Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ile MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetiminin; A blok zemin katını fiziksel koşullarının düzeltilmesi için Ekim 2014'te tadilata aldığını belirten Fatma Yarış, "Kat, 2015 Nisan ayı içinde hizmete açıldı. Blok ortasında bulunan asansör ise hala çalışmıyordu. En fazla 15 günde tamamlanacağı söylenen asansörün tadilatı, her ne hikmetse bitirilemedi. Üstelik tadilata giren bu katın ilgili komisyon tarafından tam ve eksiksiz alındığı iddia ediliyor. 2014 Ekim ayında tadilata giren A Blok zemin kat için katta bulunan çalışanlara 45 günde tadilatın bitirileceği hastane yönetimince sözlü olarak bildirilmesine rağmen tadilat süresi niçin altı aya uzamıştır? İhale şartnamesinde verilen süre kaç gündür? Komisyon tarafından tam olarak alındığı iddia edilen bu katta merkezi oksijen sisteminin çalışmadığı, elektrik bağlantılarında sorun yaşandığı, internet bağlantılarının düzgün yapılmadığı, tuvaletlerde taharet musluklarına sıcak su bağlantısının yapıldığı, katın hizmete açıldığı gün tavan parçasının bir bölümünün koparak düştüğü, yaşam desteği veren cihazların elektrik sorunundan dolayı yandığı, elektrik, internet sistemindeki eksikliklerin hastanedeki ilgili teknik personeller tarafından giderilmeye çalışıldığı, çalışmayan asansör için nöbetçi idare hemşire ve katlardaki nöbetçi hemşireler tarafından tutanak tutulduğu, tüm yaşanan bu sorunlara dair tutanakların olduğu hem idare hem de çalışanlar tarafından bilinmektedir" dedi.

'TAM BİR SKANDAL'
Hastaların kucaklarda taşındığını öne süren SES Muğla Şube Başkanı Fatma Yarış, "Tüm bunlar yetmezmiş gibi bloklar arasında hasta transferinin sağlanmasında kilit rol alan, hasta ve personel yemeklerinin taşındığı B bloktaki asansör de bir aydır tadilatta. Hastalar ameliyat sonrası personel gücüyle elle taşınmakta, yemekler de yine onca kattan personel gücüyle yukarı çıkarılmaktadır. İş ve can güvenliği tedbirlerinin alınmaması ise tam bir skandal. Bu tadilattan ve gerekli önlemlerin alınmamasından dolayı sağlık çalışanları, hastalar perişan bir durumda. Taşeron olarak çalışan temizlik personelleri, bodrum kattan dördüncü kata kadar hasta yemeklerini sırtlarında taşımaktan kendi işlerini yapamaz duruma geldiler, hepsi bitkin bir haldeler. 21'inci yüzyılda çağ dışı koşullarda çalışmak, tüm sağlık emekçilerini mutsuz etmekte, iş verimini azaltmakta, motivasyonu düşürmekte ve tükenmişliği arttırmaktadır. Her gün tartışma yaşamaya, tekerlekli sandalyelerle dördüncü kattan zemin kata hasta indirmek esnasında yaşananlara tahammül kalmamıştır. Gördüğümüz yanlışlıkların düzeltilmesi, insana yaraşır sağlık hizmeti için sağlıkta yaşanan eksiklik ve ihmalleri teşhir etmeye de devam edeceğiz. Her şeyin başı sağlık. Daha geç olmadan, kamuoyunu ve Muğla halkını sağlık hakkına sahip çıkmaya davet ediyoruz" dedi.








Yorumlar