'Hastalar İngilizce bilsin' cümlesinin yanlış anlaşıldığını söyledi

Almanya'da Kuzey Ren Vestfalya Çalışma, Uyum ve Sosyal Bakanı Guntram Schneider (SPD) hastalar için sarf ettiği sözlerin yanlış anlaşılması üzerine yeni bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
'Hastalar İngilizce bilsin' cümlesinin yanlış anlaşıldığını söyledi

Almanya'da Kuzey Ren Vestfalya Çalışma, Uyum ve Sosyal Bakanı Guntram Schneider (SPD) hastalar için sarf ettiği sözlerin yanlış anlaşılması üzerine yeni bir açıklama yaptı. Guntram Schneider geçtiğimiz hafta bir programda katılımcılarla konuşurken, doktora muayene için giden hastaların İnglizce bilmeleri gerektiğini söylediği iddia edilmişti.

Schneider'in bu sözleri gazete ve televizyonlarda alay konusu olmuştu. Alman Hastaları Koruma Vakfı'da bakanı eleştirmiş, hastaların İngilizce kursuna değil, kalifiye tıp desteğine ihtiyaçları olduğunu ve asıl doktorların iyi Almanca konuşmaları gerektiğini dillendirmişti.

Cumartesi günü Alman Haber Ajansı'na konuşan KRV Çalışma, Uyum ve Sosyal Bakanı Schneider doktorların Almanca bilmelerinin şart olduğunu, bunun hem hastaların güvenliği açısından, hem de doktorlar açısından önemli olduğunu dillendirdi.

EYALETTE 6 BİN YABANCI DOKTOR

Alman Hastaları Koruma Vakfı doktor hatalarının yüzde 20'sinin yetersiz dil bilgileri nedeniyle meydana geldiğini tahmin ediyor. KRV'de 6 bine yakın doktor yurt dışından gelmiş. Geçtiğimiz günlerde KRV Sağlık Bakanı Barbara Steffens (Yeşiller) Almanya'da görev yapmak isteyen doktorların Almanya genelinde tek tip dil eğitimi almaları gerektiğini söylemişti.
CİHAN

Yorumlar