Hasta yakınları doktorun ayağını kırdı

Elazığ’da hayatını kaybeden bir hastanın yakınları tarafından darp edilen Yrd. Doç. Dr. İhsan Onur’un ayağı kırıldı. Bingöl’de meydana gelen bir trafik kazasında yaralanan H.Ç. (50), yaklaşık 3 ay önce Fırat Üniversitesi Hastanesi...

Google Haberlere Abone ol
Hasta yakınları doktorun ayağını kırdı

Elazığ’da hayatını kaybeden bir hastanın yakınları tarafından darp edilen Yrd. Doç. Dr. İhsan Onur’un ayağı kırıldı.

Bingöl’de meydana gelen bir trafik kazasında yaralanan H.Ç. (50), yaklaşık 3 ay önce Fırat Üniversitesi Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi'nde tedavi altına alındı. Tedavisi süren hasta gece hayatını kaybetti. Acı haberi alan hasta yakınları, iddiaya göre, yoğun bakım ünitesindeki kapılara zarar verdi. Hastanın eşi ve iki oğlu, H.Ç.’yi tedavi eden Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet İhsan Onur'a saldırdı. Saldırıda sol ayağı kırılan Onur, acil servisteki bir odaya kendisini kilitleyerek kurtuldu. Polisin müdahalesiyle doktora saldırdığı iddia edilen kişiler gözaltına alındı. Onur'un kırılan ayağı alçıya alındı.

Yrd. Doç. Dr. Onur, hastanedeki başka bir hastanın bakımını yaparken, yaşamını yitiren hastanın çocukları olduğu belirtilen iki kişinin saldırısına uğradığını belirtti. Koridora çıktığında iki saldırganın babasının da kendisini darp etmeye başladığını söyleyen Onur, bir hasta odasına girerek kurtulduğunu dile getirdi. Burada polise durumu bildiren Onur, “Onlar gidene kadar çıkmadım, daha sonra da acile götürdüler. Çeşitli yerlerimde ufak tefek yaralanmalar var, bacağımda kırık var." dedi.

Hayatını kaybeden kişinin tedavisinde ihmalleri olmadığını söyleyen Onur, böyle bir durum söz konusu olsa bile hakkın yasal yollarla aranması gerektiğini vurguladı. Olayın çok üzücü ve bundan sonrası için tedirgin edici olduğunun altını çizen Onur, saldırganlar hakkında şikayetçi olduğunu kaydetti.

CİHAN

Yorumlar