Hasta yakınının güvenlik görevlilerince darp edildi iddiası

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hasta yakınları ile güvenlik görevlileri ve hastane polisi arasında çıkan tartışmada hasta yakınlarının darp edildiği iddia edildi. Cep telefonuna yansıyan görüntülerde, hastane polisinin...

Google Haberlere Abone ol
Hasta yakınının güvenlik görevlilerince darp edildi iddiası

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hasta yakınları ile güvenlik görevlileri ve hastane polisi arasında çıkan tartışmada hasta yakınlarının darp edildiği iddia edildi. Cep telefonuna yansıyan görüntülerde, hastane polisinin ve güvenlik görevlilerinin görüntü çeken hasta yakınına engel olmaya çalışması dikkat çekti. Güvenlik görevlileri tarafından yerde sürüklenerek darp edildiğini iddia eden 60 yaşındaki yaşlı kadın ve kızı, Bakırköy Adalet Sarayı’na suç duyurusunda bulundu.

İddiaya göre Zeliha Tırık, kızı ve oğluyla birlikte ameliyat olan eşini ziyaret etmek amacıyla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geldi. Güvenlik görevlileri ziyaretçi saatinin bitmesi nedeniyle Tırık ve çocuklarını hastaneden çıkmaları yönünde uyardı. Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde taraflar arasında başlayan tartışma kısa sürede büyüdü. Yaşananların cep telefonu kamerasıyla kaydedildiğini fark eden hastane polisi hakaret ederek görüntü çekilmesine engel olmaya çalıştı. Yaşananlardan etkilenen Zeliha Tırık, olay yerinde baygınlık geçirdi. Güvenlik görevlileri ve hastane polisi tarafından yerde sürüklenerek darp edildiğini, hakaret ve küfürlere maruz kaldıklarını söyleyen Tırık, darp raporu alarak Bakırköy Adalet Sarayı’na suç duyurusunda bulundu.

Olay anının kaydedildiği görüntülerde; hastane polisi ile güvenlikçiler, hasta yakınları ile tartışıyor. Bu arada çekimi fark eden polis tepki gösteriyor. Ardından güvenlikçiler ile hasta yakınları arasında tartışma devam ediyor. Gerginlik anında yaşlı kandın yere yığılıyor.

Hastanede koridorda eşinin ameliyattan çıkmasını beklediğini söyleyen Zeliha Tırık, “Güvenlik geldi. Sert bir üslupla koridoru boşaltmamızı istedi. Bende eşimin görmeden çıkmayacağım 5 dakika müsaade edin dedim. Müsaade etmedikleri gibi içeriden eşyalarımızı bile almaya da izin vermedi. Çıkacaksınız deyince aramızda bir sürtüşme oldu. Oradaki güvenlik diğerlerine de anons etmiş. Bizi o arada bir doktor içeriye soktu. Sakinleştirmeye çalıştı arkamızı döndüğümüzde 30-40 tane güvenlikçi vardı. Ben fenalaştım kızımda annem fenalaştı deyince ‘Banane annenden ölürse ölsün’ diye haykırmaya başladılar. Hakaret ve küfürde ettiler. Oğlum görüntüleri çekmeye çalışırken ‘Bu görüntülerle hastaneden çıkabileceğinizi mi zannediyorsunuz’ dediler. Görüntüleri almak için oğlumun üzerine saldırdılar. O arada beni de yerlerde sürüklemişler." ifadelerini kullandı.

Özellikle hastane polisi ve güvenlik şefinin kendilerine büyük hakaretler ettiğini kaydeden Tırık, “Ben 60 yaşındayım. Onların hepsi benim evladım yaşında. Beni yerlerde sürüklemeleri değil korumaları gerekiyordu. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Karakola da bildirdik. Zaten çağırdığımız polis bizi dışarıya çıkarabildi." diye konuştu.

Zeliha Tırık ve kızı darp raporu alarak Bakırköy Adalet Sarayı’na suç duyurusunda bulundu.

Öte yandan olayla ilgili olarak görüşleri alınan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, olayla ilgili yapılan araştırmanın ardından gerekli açıklamanın yapılacağını söyledi.

CİHAN

Yorumlar