Hasta, tutuklu ve hükümlüler için tabutlu eylem yaptı

Cezaevlerinde bulunan hasta tutuklu ve hükümlülerin tahliye edilmesi talebiyle bir grup Adli Tıp Kurumu önünde eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Hasta, tutuklu ve hükümlüler için tabutlu eylem yaptı

Cezaevlerinde bulunan hasta tutuklu ve hükümlülerin tahliye edilmesi talebiyle bir grup Adli Tıp Kurumu önünde eylem yaptı. Grup üyeleri, tutukluların durumuna dikkat çekmek için temsili tabutla basın açıklaması yaptı.

Tutuklu Aileleri Derneği (TUAD) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi bir grup, Yenibosna’da bulunan adli Tıp Kurumu önünde hasta tutuklu ve hükümlülerin tahliye edilmesi için basın açıklaması yaptı. Grup üyeleri siyah bezle örttükleri sembolik tabutu yere koyarak slogan attı. Grup adına açıklama yapan Neriman Çelik, yaşanan süreçte bakan çocuklarının, iş adamlarının, bürokratların tahliye edildiğini belirtti. Çelik, “Faili meçhul cinayetlere, yargısız infazlara, işkencelere karıştıklarına dair haklarında ciddi iddialar bulunanlar, hükümete karşı darbe teşebbüsünde bulundukları için ceza alanlar değişen hakim ve savcılar tarafından serbest bırakıldılar ve bırakılmaya devam ediyorlar.” diye konuştu.

Hasta tutuklu ve hükümlülerin tahliye edilmediğini belirten Çelik, “Yargı bir bütün olarak bir kez daha adli sistemin onuru olan adaleti hukuk ilkelerine göre değil değişen güç dengelerine iktidar ilişkilerine göre hareket ettiğini utanma duymaksızın pervasızca sergiliyor.” açıklamasında bulundu.

BDP üyesi Roşan Işıktaş da gruba destek vererek “Yaşama hakkını savunan herkesin bu konuda duyarlı olması, hükümet üzerinde bir baskı geliştirmesi gerekiyor.” dedi. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar