Hasta olduğunu öğrenince 73 hayvanını kaybetme korkusu sardı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde koyun çobanlığı yapan Emel Yılmaz (39), evinin yan tarafında kurduğu derme çatma barakada 73 sokak hayvanına bakıyor.

Google Haberlere Abone ol
Hasta olduğunu öğrenince 73 hayvanını kaybetme korkusu sardı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde koyun çobanlığı yapan Emel Yılmaz (39), evinin yan tarafında kurduğu derme çatma barakada 73 sokak hayvanına bakıyor. 2 hafta önce yüksek tansiyona ait kalp büyümesi hastalığına yakalandığını öğrenen Yılmaz, ölmekten değil hayvanlarının yeniden sokağa düşmesinden korkuyor.

Fethiye’nin Üzümlü beldesine bağlı Koru köyü Karacasu Mahallesi’nde annesi ile birlikte yaşayan Emel Yılmaz, 50 koyunu dışında sokak hayvanlarına da ev sahipliği yapıyor. 2 yıl önce evinin bitişiğine barınak inşa eden Yılmaz, burada 21 köpek ve 52 kediye bakıyor. 15 gün öncesine kadar durumundan şikayetçi olmayan Yılmaz, şu an hayvanlarını kaybetme korkusu yaşamaya başladı. Hipertansiyon hastası olduğu ortaya çıkan ve kalbinde büyüme meydana geldiğini öğrenen Yılmaz’ı, ölüm korkusu değil hayvanlarını sahipsiz bırakma korkusu sardı.

Tüm sevgisini sokak hayvanlarına verdiğini ve bu yüzden hiç evlenmediğini anlatan Emel Yılmaz, hayvanlarına uzanacak yardım elini beklediğini söyledi. Doktorların yüksek tansiyon nedeniyle kalbinde büyüme olduğunu söylediğini ifade eden Yılmaz, "Bu haberi duyunca çok üzüldüm. En çok da hayvanlarım için endişelendim. Çünkü ben ölürsem hayvanlarıma kim sahip çıkar. Kedi ve köpeklerim burada aç, susuz kalırlar. Köpekler yoldan geçen arabaları kovalıyor ve çoğu zaman çarpılıp ölüyor. Kediler ise yiyecek bulamaz. Kazandığım paranın tamamını bu hayvanlar için harcıyorum. Ama yarın ne olacağı belli değil.” dedi.
CİHAN

Yorumlar