Hasta çocuklarıyla yaşam mücadelesi veren anneye, Kimse Yok mu sahip çıktı

Kayseri’de 1’i epilepsi hastası 3 çocuğuyla yaşayan anneye, Kimse Yok mu Derneği ile hayırseverler sahip çıktı. Dernek, ailenin ev kirasını, gıda, giysi ve temizlik malzemesi ihtiyacının karşılama taahhüdünde bulundu.     Kayseri’nin.

Google Haberlere Abone ol
Hasta çocuklarıyla yaşam mücadelesi veren anneye, Kimse Yok mu sahip çıktı

Kayseri’de 1’i epilepsi hastası 3 çocuğuyla yaşayan anneye, Kimse Yok mu Derneği ile hayırseverler sahip çıktı. Dernek, ailenin ev kirasını, gıda, giysi ve temizlik malzemesi ihtiyacının karşılama taahhüdünde bulundu.

    Kayseri’nin Yemliha beldesinde oturan ve eşi tarafından terk edilen anne Hamide Şarlı'nın (29) Cihan Haber Ajansı'nda (Cihan) yayınlanan haberi hayırseverleri harekete geçirdi. Şarlı, Şeymanur (14), kronik epilepsi hastası Ahmet Hakan (11) ve Berat Aydın (8) isimli çocuklarıyla birlikte, 2 odalı, tavanı su sızdıran ve banyosu bulunmayan bir evde kalıyor. Üçüncü çocuğuna hamileyken eşi tarafından terk edilen Şarlı’nın hayat hikayesi yürek burktu. Kimse Yok mu Derneği Kayseri Şubesi, aileye sahip çıktı. Haberler üzerine Şarlı’nın oturduğu eve giden dernek görevlileri ilk etapta aileye kuru gıda, temizlik malzemesi ve çocuklar için de oyuncak götürdü. Ailenin, epilepsi hastası Ahmet Hakan’ın tedavisi için Kayseri merkezde bir eve taşınma isteği de dernek tarafından yerine getirilecek. Dernek kent merkezinde kiralık ev bulma çalışmasına başladı. Dernek ayrıca, 1 yıl süreyle ailenin kira, gıda, giysi ve temizlik malzemesi ihtiyacını da karşılayacak.

    Kimse Yok mu Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu Zeynep Kara, aileyi yeni evine taşıdıktan sonra onlara bir kardeş aile ayarlayacaklarını ve bu vesileyle her daim koruyup gözeteceklerini söyledi.

    Haberler sonrası yardım için kendisine ulaşanlara ve Kimse Yok mu Derneği’ne teşekkür eden Hamide Şarlı da, şu ana kadar yalnız olduğunu ancak bundan sonra olmayacağını ifade etti. Şarlı, “Artık korkmuyorum. Yanımda olacaklarını bilmek güzel. Allah herkesten razı olsun” dedi.

    'ÇOCUKLARIM BAŞKALARINA İMRENEREK BÜYÜDÜ' DEMİŞTİ

    Kendisi de kanser tedavisi gören anne Hamide Şarlı, çocuklarının sefillik çektiğini ve herkese imrenerek büyüdüğünü söylemişti. “Çocuklarım için yaşıyorum” diyen Şarlı’nın şu ifadeleri dikkat çekmişti: “Ne olursa olsun bir insan evladını bırakmamalı. Benim çocuklarım ‘keşke herkesin babası ölse’ diyor. Bu ‘bizim babamız yok, kimsenin de olmasın’ demektir.” CİHAN

Yorumlar