Hasköy’de kadınlara mesleki eğitim anlatıldı

Muş’un Hasköy ilçesinde Gönül Elçileri Programı kapsamında yürütülen ‘Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi’ bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Hasköy’de kadınlara mesleki eğitim anlatıldı

Muş’un Hasköy ilçesinde Gönül Elçileri Programı kapsamında yürütülen ‘Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi’ bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Muş’un Hasköy ilçesinde Gönül Elçileri Programı kapsamında yürütülen ‘Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi’ bilgilendirme toplantısı yapıldı. İlçe Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Hasköy Kaymakamı Bilgihan Bayar, Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdulah Karasu, ilçe kurum amirleri, okul müdürleri ve projede görevlendirilen personeller katıldı. Yaklaşık 200 kişinin katılım gösterdiği ‘Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi’ ile ilgili açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hamdullah Karasu, Koruyucu Aile, Aile ve Yoksulluk, Kaliteli Yaşlanma ve Kuşaklar Arası Uyum, Engelli Hizmetlerine Erişim ve Kadın ve Güçlenme konularında gerekli olan bilgiler verdi. Karasu, kadınların proje çerçevesinde Mesleki Eğitime kazandırılmasının toplum için önemi vurguladı.

Daha sonra toplantıda bir konuşma yapan Hasköy Kaymakamı Bilgihan Bayar ise "Gönül Elçileri Programı dahilinde yürütülen Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi ile ilgili ilçede çalışmaların yapıldığını belirtti. Yoğun bir katılımın olmasının sevindirici ve işin ne kadar ciddiye alındığını kaydeden Bayar, şunları söyledi: "Hasköy Kaymakamlığı olarak daha önce kadınlara yönelik çeşitli çalışmalarımız ve toplantılarımız olmuştu. Daha önce Gönül Elçileri Programı ile ilgili Sayın Valimizin başkanlığında yapılan toplantılara katıldık. Bu vesileyle ilçemizde gerekli çalışmaları başlatıp görevlendirilen personellerimiz çalışmalarını başlattılar. Gerekli çalışmaları yapacağız."
CİHAN

Yorumlar