Hasarlı minarenin çevresindeki evler boşaltıldı

Çanakkale'de depremde hasar gören cami minaresinin çevresindeki ev ve iş yerleri boşaltıldı. Geceyi dışarıda geçiren bazı vatandaşlar, kahvaltıyı parkta yaptı.Gökçeada ilçesinin yakınlarında meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki deprem,...

Google Haberlere Abone ol
Hasarlı minarenin çevresindeki evler boşaltıldı

Çanakkale'de depremde hasar gören cami minaresinin çevresindeki ev ve iş yerleri boşaltıldı. Geceyi dışarıda geçiren bazı vatandaşlar, kahvaltıyı parkta yaptı.

Gökçeada ilçesinin yakınlarında meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki deprem, il genelinde korku, yaralama ve hasara sebep oldu. Depremde 13 caminin minaresi hasar gördü. Depremden etkilenen camilerden biri de Aslanca Camisi oldu. Minarenin hasar görmesi sebebiyle cami ibadete kapatıldı, çevresinde güvenlik çemberi oluşturuldu, çevredeki ev ve iş yerleri kapatıldı. Vatandaşlar, polis ekiplerinin bölgeyi karantina altına aldığını, çevredeki iş yerlerini kapattığını, evleri tahliye ettiğini söyledi.

Öte yandan, evlerine giremeyen bazı vatandaşlar, geceyi parkta geçirdi. Esenler Mahallesi'nde ikamet edenler, Özgürlük Parkı içine çadır kurdu. Daha çok üniversite öğrencilerinin kaldığı parktaki çadırlardan bazıları sabahleyin kaldırıldı, vatandaşlar evlerine çekildi. Sadece iki çadırın kaldığı parktaki öğrenciler, korktukları için geceyi dışarıda geçirmek istediklerini, yanlarına bazı üniversite arkadaşlarının da geldiğini söyledi. Kredi Yurtlar Kurumu'nun, kız öğrencileri dışarı çıkartmadığını iddia eden öğrenciler, kızların yurdun kantininde toplandığını aktardı.

CİHAN

Yorumlar