Hasarlı bina sahipleri sağlam konutlara ilgi göstermedi

Sakarya'da 1999 Marmara Depremi'nde hasar gören ve güçlendirmeleri yapılmadığı için yıkılacak olan bina sahipleri, belediye tarafından yapılan toplu konutlara ilgi göstermedi. Konutlar için 1 yıl önce ön talepler alınmaya başlanmasına...

Google Haberlere Abone ol
Hasarlı bina sahipleri sağlam konutlara ilgi göstermedi

Sakarya'da 1999 Marmara Depremi'nde hasar gören ve güçlendirmeleri yapılmadığı için yıkılacak olan bina sahipleri, belediye tarafından yapılan toplu konutlara ilgi göstermedi. Konutlar için 1 yıl önce ön talepler alınmaya başlanmasına rağmen sadece 11 kişi başvuru yaptı.

Depremin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen orta hasarlı konut sorunu halen devam ediyor. Yıkımlarına karar verilen orta hasarlı konutların sahipleri ve binaları, deprem riski taşıyan ev sahipleri için Korucuk’ta inşa edilen 448 konut için başvurular 23 Mayıs Cuma günü sona eriyor.

Tamamı doğalgazlı, 3+1 ve 107 metrekare olarak tasarlanan konutlar için başvurular 5 Mayıs Pazartesi günü başlatılmıştı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Halka İlişkiler Müdürü Taha Toplu, şehirde orta hasarlı binaların oranı daha fazla olmasına rağmen, son rakamlara göre, konutlar için şu ana kadar 11 vatandaşın başvurusunun kabul edilebilir olduğunu kaydederek, "Bizim için önemli olan hemşehrilerimizin can ve mal güvenliğidir. Bu doğrultuda çözüm önerileri geliştiriyor, önerilerimizi uygulamaya koyuyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar