Hasankeyf’te uluslararası atletizm yarışması yapıldı

Batman-Hasankeyf 2. Uluslar arası Atletizm yarışması büyük bir katılım ile gerçekleştirildi. 15 kilometrelik parkuru, 12 kategoride yaklaşık 200 atlet koştu. Yeni Hasankeyf mevkisinde başlayıp, Hasankeyf köprüsünde biten, yarışma büyük...

Google Haberlere Abone ol
Hasankeyf’te uluslararası atletizm yarışması yapıldı

Batman-Hasankeyf 2. Uluslar arası Atletizm yarışması büyük bir katılım ile gerçekleştirildi.

15 kilometrelik parkuru, 12 kategoride yaklaşık 200 atlet koştu. Yeni Hasankeyf mevkisinde başlayıp, Hasankeyf köprüsünde biten, yarışma büyük bir çekişme içerisinde geçti. Yarışmaya Türkiye’nin birçok ilinden sporcu katlım sağladı. Yarışmada genel ortalamada ilk ona giren yarışmacılara büyük ödüller verilirken, kategorilerinde de derece yapanlar unutulmadı.

DERECE YAPANLAR PARAYIKAPTI

İstanbul adına yarışan Hasan Pak 48 dakika 30 saniyeyle yarışmayı birinci olarak tamamlayarak 3 bin TL kazandı. 2. olan Vedat Günen 2 bin 500 TL, 3. Olan Sedat Günen 2 bin TL, 4. Olan Şeref Dirli bin 500 TL, 5. Olan Muzaffer Bayrak 1250 TL, 6.olan Rıdvan Alper Afacan 1000 TL, 7.olan Akit Kiter 750 TL, 8.olan Ömer Alkanoğlu 500 TL ve 10. Olan Batmanlı atlet Gürhan Muhitin ise 250 TLödül kazandı. 11. ve 20. dereceleri arasında olan sporculara ise 100’zer TL para ödülü verildi. Ayrıca 30-39 yaş,40-49 yaş, 50-59 yaş ile 60 yaş üstü sporcuların birincilerine 250 TL, ikincilere 150 TL ve3. Olan atletlere de 100’zer TL ödül verildi.

Yarışmaya katılım sağlayan tüm sporculara para ödülünün yanı sıra, Batman Gençlik Hizmetleri ve Sor İl Müdürlüğü tarafından para ödülünün birer katılım sertifikası, madalya ve tişört hediye edildi.

BATMAN’DAN 4 KULÜP YARIŞTI

Bu yıl 2. cisi düzenlenen Uluslar arası Batman-Hasankeyf kent koşusunda merkezden 4 spor kulübü yarıştı. Petrolspor, 1955 Belediyespor, Mezopotamya spor kulübü ve 19 Mayıs Gençlikspor kulüplerinden birçok sporcu katılım sağladı. Batman’da 4 aktif kulübün uluslar arası yarışmada yarışması büyük bir başarı olarak değerlendirildi.

HASANKEYF’İN GÖLGESİNDE ÖDÜL TÖRNİ

Yarışmada dereceye girenler ödüllerini Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci, Belediye spor İşleri Müdürü Ümit Eriman’ın ellerinden aldı.

Yarışmaya ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını belirten Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, ilçenin ve bölgenin tanıtımı konusunda üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini söyledi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci ise, sporun tüm branşlarını desteklediklerini söyledi. Ekinci ayrıca, önümüzdeki yıl daha büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Yarışmanın ardından Atletizm Federasyonu yetkilileri Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca’ya, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen’e, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci’ye ve Belediye spor İşleri Müdürü Ümit Eriman’a birer plaket takdim ederek teşekkür etti.

CİHAN

Yorumlar