Hasankeyf'te 'Big Jump' etkinliği

Doğa Derneği tarafından 3 yıldır organize edilen "Big Jump" büyük atlama etkinliği Antik kent Hasankeyf’te Dicle nehri kıyısında gerçekleştirildi. Doğa Derneği gönüllülerinin barajlara dikkat çekmek amacıyla Avrupa’da ve Türkiye’de...

Google Haberlere Abone ol
Hasankeyf'te 'Big Jump' etkinliği

Doğa Derneği tarafından 3 yıldır organize edilen "Big Jump" büyük atlama etkinliği Antik kent Hasankeyf’te Dicle nehri kıyısında gerçekleştirildi.

Doğa Derneği gönüllülerinin barajlara dikkat çekmek amacıyla Avrupa’da ve Türkiye’de eş zamanlı olarak organize ettiği 'Büyük Atlama' etkinliğine dernek üyeleri ve çevreciler katıldı.

Doğa Derneği Hasankeyf Sorumlusu Derya Engin, büyük atlama ile nehirlerin yaşaması için mücadele verirken bir yandan da nehirlerin bizim için ne kadar değerli ve vazgeçilmez olduğunu bizzat suyu kucaklayarak hatırlamayı amaçladıklarını söyledi.

Büyük atlamanın 2005 yılından beri Avrupa'nın bir çok ülkesinde, 2011 yılından itibaren Türkiye'de de gerçekleştirildiğini hatırlatan Engin, ülkemizde 4 il de yapılan etkinliklerin bu gün 20'nin üzerinde ilde gerçekleştirildiğini ifade etti.

Türkiye'nin birçok ilinde nehir, göl, ırmak ve denizlere atladıklarını belirten Engin, "Bunların hepsi üzerinde yapılan yanlış planlar, başta hidroelektrik santralleri, baraj projeleri olmak üzere yanlış müdahalelere karşı tepkimizi dile getiriyoruz." deya konuştu.

CİHAN

Yorumlar