Hasankeyf’te ağaç kesimine tepki

Hasankeyf Yaşatma Girişimi, Antik kentte 2013 yılında kamulaştırılan Salahiye Bahçeleri mıntıkasında bulunan ağaçların kesilmesine tepki gösterdi. Ağaç katliamına bir an önce son verilmesini isteyen Hasankeyf Yaşatma Girişimi, sorumlular...

Google Haberlere Abone ol
Hasankeyf’te ağaç kesimine tepki

Hasankeyf Yaşatma Girişimi, Antik kentte 2013 yılında kamulaştırılan Salahiye Bahçeleri mıntıkasında bulunan ağaçların kesilmesine tepki gösterdi. Ağaç katliamına bir an önce son verilmesini isteyen Hasankeyf Yaşatma Girişimi, sorumlular hakkında yasal işlem yapılmasını istedi.

Hasankeyf Yaşatma Girişimi, Ilısu Baraj gölü suları altında kalma tehdidi bulunan Hasankeyf’te şimdi de doğanın tahrip edildiğini söyledi. Hasankeyf’te yürütülen kazı çalışmaları kapsamında kamulaştırılan Salahiye Bahçeleri olarak bilinen bölgede yaklaşık 50 ağaç kesildiğini belirten Hasankeyf Yaşatma Girişimi, “Yetkililer ile konu hakkında görüştük. Bilgilerinin olmadığını söylediler. Daha sonra görüştüğümüz kazı ekibi başkanlığı da konu hakkında bir bilgilerinin olmadığını ve böyle bir şeyin söz konusu olmayacağını tarafımıza bildirdi.” dedi.

Doğa’nın her zaman onu tahrip edenlerden intikamını aldığını hatırlatan Hasankeyf Yaşatma Girişimi, “Geçen sene kamulaştırılan ve kazı çalışması alanına kazı ekibinden başka kim girebilir? Fotoğraflarda ağacın kesilmesi işlemini yapanlar kimlerdir? Varsayalım ki kazı için ağaçlar engel teşkil ediyor yerinden sökülmesi yöntemi yerine kesilmesi hangi akıl ve mantığın ürünüdür? sorularının cevaplanmasını istedi.

Ağaç katliamına bir an önce son verilmesini isteyen Hasankeyf Yaşatma Girişimi, sorumlular hakkında yasal işlem yapılmasını istedi. CİHAN

Yorumlar