Harun Tokak: Dershalen kapatılırsa doğu problemi bitmez

'Önden Giden Atlılar' kitabının yazarı Harun Tokak, Bugün TV’de konuk olduğu programda Başbakan Erdoğan'ın Fethullah Gülen Hocaefendi hakkındaki sözlerine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Harun Tokak: Dershalen kapatılırsa doğu problemi bitmez

'Önden Giden Atlılar' kitabının yazarı Harun Tokak, Bugün TV’de konuk olduğu programda Başbakan Erdoğan'ın Fethullah Gülen Hocaefendi hakkındaki sözlerine tepki gösterdi. Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili de Tokak, “Eğer doğudaki dershaneler, okullar kapatılırsa, doğu problemi hiçbir zaman bitmez, bunu buradan açık ve net söylüyorum.” dedi.

Harun Tokak, Bugün TV’de Erkam Tufan'la Analiz Programı’na katıldı. Önemli açıklamalarda bulunan Tokak, Başbakan Erdoğan’ın Hocaefendi ve Hizmet Hareketi’ne yönelik itham ve tavırlarına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Gül’ün Kongo’daki bir anısında değinen Tokak, şunları söyledi: “Afrika’ya giden bu fedakar öğretmenler cebinde dolarlarla gitmiyor, öylece gidiyor. Cebindeki üç beş kuruşun bitmemesi için otellerde değil, camilerde, mescitlerde, kiliselerde hatta tapınaklarda kalan öğretmenler var.Afrika ülkesi olan Kongo’ya öğretmenlik yapmaya giden İbrahim öğretmen var. Orada beyazlara ölüm sloganları arasında, kendisinin o beyazlardan olmadığını Anadolu’nun merhametini getirdiğini anlatmaya çalışıyor. Türkiye’yi arıyor 50 – 60 tane kurbanlık istiyor, bu vesileyle o insanların kalplerini giriyor. Aradan 5 yıl geçiyor.Sayın Cumhurbaşkanı’mız Abdullah Gül 2010’da Kongo’ya gidiyor. Bakıyor oradaki tüm yerel mülki idare bir Türk gencine büyük hürmet gösteriyor, saygı gösteriyor. Sayın Cumhurbaşkanı merak ediyor soruyor: Kim bu Türk genci? Çevresindekiler diyor ki; buradaki Türk Okulunun Genel Müdürü. Çağırıyor. ‘İbrahim Bey anlat bakalım neler yaptınız? diyor.

Anadolu’dan damıtılmış delikanlının o kara kıtada nelere muktedir olduğunu görünce duygulanıyor. ‘İbrahim gel kardeşim sana bir sarılayım’ diyor.

İbrahim, ‘Efendim ben çok terliyim sizi rahatsız etmeyeyim’ diyor. Sayın Gül’de ‘Olsun bende senin terine sarılayım’ diyerek sarılıyor. Şimdi İbrahim, ‘Sayın Cumhurbaşkanım siz bir çete üyesine mi sarıldınız?’ diye sormaz mı? Türkiye’ye gelen büyükelçilere bunu tembih etmenin maksadı manası ne olabilir Allah aşkına.”

Başbakan’ın söz konusu okullara ‘in’ demesine tepki gösteren Tokak, “Eğitim kadar dünyada şeffaf hiçbir şey yok. Senin çocuğuna eğitim veriyoruz, acaba bu çocuklara yanlış bir şey öğretilmiş mi hiç? Kendi çocuklarından bunu dinleme zahmetine katlanmışlardır herhalde… Ve o dönemde biz evlatlarımızı oralara göndermekten çok memnunuz ifadeleri kullanılıyordu. Bu kadar memnuniyet verici yere gelirlerse memnun olarak geri giderler.” şeklinde konuştu.

Hocaefendi’ye yönelik ithamlarla ilgili de Tokak, “Hocaefendi o kadar sahipsiz değil, Hocaefendi dize gelebilecek bir insan da değil, Hocaefendi hiç kimsenin önünde yatmaz, hiç kimsenin önünde dize gelmez.” ifadelerini kullandı.

Doğudaki dershane ve okulların kapatılmasının sorunları büyüteceğini kaydeden Tokak, “Dünyadaki hiçbir ülke, bu propagandadan etkilenmez. Ben bu kara propagandayı yapan insanların etrafındakilerin de bundan etkilendiğini düşünmüyorum. Sadece kendi kendilerini kandırıyorlar, kendilerini korumak için bir şeyleri örtmek için, cemaati bir şal gibi üzerlerine örtmeye çalışıyorlar ama nereye kadar gider bu?” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar