Harryda Belediye Heyeti, özel insanlarla buluştu

Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Merkezi’ni ziyaret eden İsveç’in kardeş kenti Harryda Belediyesi yöneticileri, öğrencilerle sohbet etti, serada ürettikleri ürünleri inceledi, söyledikleri türkülere tempo tuttu.2011 yılında Nevşehir...

Google Haberlere Abone ol
Harryda Belediye Heyeti, özel insanlarla buluştu

Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Merkezi’ni ziyaret eden İsveç’in kardeş kenti Harryda Belediyesi yöneticileri, öğrencilerle sohbet etti, serada ürettikleri ürünleri inceledi, söyledikleri türkülere tempo tuttu.

2011 yılında Nevşehir Belediyesi ile kardeş kent anlaşmasına imza koyan İsveç’in Harryda kenti Belediye Başkan Yardımcısı Mats Werner başkanlığındaki belediye heyeti, Özel İnsanlar Merkezi’nde Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen tarafından karşılandı.

Nevşehir Belediyesi tarafından eğitilebilir düzeydeki engellilerin zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmanın yanı sıra engelli olmanın getirdiği psiko-sosyal sorunların üstesinden gelinmesi ve onların toplumla entegre olabilmelerine yardımcı olunmasının amaçlandığı merkezde, önce Sera alanını gezen konuk Harryda Belediye Başkan Yardımcısı Werner ve beraberindekiler, daha sonra engelli öğrencilerin eğitiminin sürdüğü sınıfı ziyaret ettiler. Burada tercüman vasıtasıyla öğrencilerle kısa sohbetlerde yapan heyet üyelerine çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Engelliler tarafından oluşturulan Türk Halk Müziği Korosunun seslendirdiği türkülere eşlik eden Harryda Belediyesi heyeti, öğrencilerin halk oyunları gösterisinde de birlikte tempo tutarak oynadılar.

Ziyaretin anısına daha sonra engelli öğrenciler, el sanatları eğitimindeki becerilerini ortaya koydukları çeşitli el ürünlerini konuk heyete takdim etti.

Harryda Belediye Başkan Yardımcısı Mats Werner, engellilerin toplumla kaynaşmaları adına merkezdeki çalışmalardan dolayı, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen’e teşekkür etti. Werner “Kardeş şehrimiz Nevşehir’de birlikte yürüttüğümüz projenin ben hedefine ulaştığına inanıyorum. Önce Kadın Danışma Merkezi ve sonrasında da Özel İnsanlar Merkezi, kardeş şehrimiz Nevşehir’de önemli adımların ortaya konulduğunun göstergesidir. Ben Belediye Başkanımız Hasan Ünver başkanlığında tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Dostluğa dayalı ikili ilişkilerimiz bundan sonraki süreçte de daha değişik alanlarda devam edecektir. Bizlere gösterilen ilgiden dolayı da tüm heyet arkadaşlarımız adına, Belediye Başkanı sayın Hasan Ünver ve tüm Nevşehir halkına en içten teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

CİHAN

Yorumlar