Harran Üniversitesi, karaciğer nakli yapmaya hazırlanıyor

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi karaciğer nakli için ön ruhsat izni aldı.Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nın Sağlık Bakanlığı'na karaciğer nakli için yapmış olduğu müracaata, bakanlık Bilim Kurulu karaciğer nakli için ön r.

Google Haberlere Abone ol
Harran Üniversitesi, karaciğer nakli yapmaya hazırlanıyor

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi karaciğer nakli için ön ruhsat izni aldı.
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nın Sağlık Bakanlığı'na karaciğer nakli için yapmış olduğu müracaata, bakanlık Bilim Kurulu karaciğer nakli için ön ruhsat izni verdi.
Genel cerrahi öğretim üyesi Doç.Dr Abdullah Özgönül’ün davetlisi olarak Harran Üniversitesi’ne gelen Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof.Dr Sezai Yılmaz, ‘Karaciğer Nakli-Geçmişten Geleceğe’ konulu bir konferans verdi. Yenişehir Yerleşkesi Morfoloji Salonunda gerçekleşen konferansta, tıp fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri hazır bulunurken, Prof. Dr. Sezai Yılmaz karaciğer nakillerinin tarihini ve bu alanda gelinen noktayı anlatarak, merkezin Harran Üniversitesi’nde kurulacak olmasının bölge için bir şans olacağını söyledi.
Karaciğer nakli konusunda Şanlıurfa’da birçok hastanın bulunduğunu söyleyen Dr. Yılmaz, bu nakil yoğunluğunu Harran Üniversitesi’nin eriteceğini söyleyerek, organ bağışlarının yaygınlaşması gerektiğini ifade etti.
Konu ile ilgili açıklama yapan Rektör İbrahim Halil Mutlu, üniversitemiz genel cerrahi bölümünün yakın zamanda karaciğer nakline başlayacak olmasının üniversite ve Şanlıurfa için çok önemli olduğunu, ilk etapta Malatya İnönü Üniversitesi ile koordineli çalışacaklarını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar