Harmandar: Ülkede adı konulmayan devalüasyon var

Türk Büro Sen Erzurum Şube Başkanı Gani Harmandar, ülkede adı konmamış bir devalüasyonun bulunduğunu belirterek,"Türk Lirasının bugün yüzde 35 değer kaybetmesiyle bir devalüasyon söz konusu.

Google Haberlere Abone ol
Harmandar: Ülkede adı konulmayan devalüasyon var

Türk Büro Sen Erzurum Şube Başkanı Gani Harmandar, ülkede adı konmamış bir devalüasyonun bulunduğunu belirterek,"Türk Lirasının bugün yüzde 35 değer kaybetmesiyle bir devalüasyon söz konusu." dedi.

Türk Büro Sen Şube Başkanı Harmandar, sendika binasında ekonomik göstergelere ilişkin basın toplantısı düzenledi. Harmandar, ülkede ekonomik krizin yaşandığını ifade etti. Büro Sen Şube Başkanı, Merkez Bankası tahmini enflasyonu 5,2 iken, enflasyon tahmininin 6, 6'ya çıkmasının ve gecelik alınan faizlerin artırılmasının yaşanan ekonomik krizin en açık göstergesi olduğunu kaydetti. Ekonomik krize 17 Aralık'ta gelinmediğinin altını çizen Harmandar,"Bugünlere bir 17 Aralık'ta gelinmedi. 2003 yılından bu yana özelleştirme adı altında ülkenin öz kaynakları yabancılara satışı yapılmış ve bugünkü noktaya gelinmiştir." dedi.

Ülkede 65 milyar dolar açığın bulunduğunu ve Türk Lirası'nın yüzde 35 değer kaybının söz konusu olduğuna dikkat çeken Gani Harmandar,"Ülkede adı konulmamış bir devalüasyon var. Bu yaşanan ekonomik krizin ülkeyi daha derinden etkileyeceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Türk Büro Sen Şube Başkanı, memura yıllık ön görülün 123 Türk liralık zammın bu yılın ocak ayında 112, 38 Türk Lirasına yükseldiğinin ve bunun da mağduriyete neden olduğuna işaret eden Harmandar,"2014 yılının tamamı için memure verilen 123 Türk Lirası'ndan, bugün memurn cebinde 10 lira, 62 kuruş kalmıştır. Memurları sefalete sürükleyen 'pardon' diyerek işin içinden sıyrılma şansları yoktur. Aylardır 123 liranın kerametinden dem vuranlar gerçekler gün yüzüne çıkınca hangi deliğe sinmişlerdir. Benzine, elektriğe, suya, sabuna, doğalgaza ve ekmeğe yapılan her zam, memurlarımızı 123 Türk Lirası'na mahkum edenlerin omuzlarına vebal olarak eklenmektedir." CİHAN

Yorumlar