Hareketsizlik, kalp hastalıklarının habercisi

Yapılan araştırmalar, kalp hastalarının yüzde 72’sinin hareketsiz bir yaşam sürdüğünü, yüzde 65’inin de stres altında olduğunu ortaya koydu.

Google Haberlere Abone ol
Hareketsizlik, kalp hastalıklarının habercisi

Yapılan araştırmalar, kalp hastalarının yüzde 72’sinin hareketsiz bir yaşam sürdüğünü, yüzde 65’inin de stres altında olduğunu ortaya koydu. Sigara kullanımı, obezite, stres, genetik faktörler, yüksek kolesterol ve tansiyon da risk faktörleri arasında.

Philips’in yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye’deki kalp hastalarının profili ortaya çıktı. Araştırmalar, günümüzde sigara, stres, obezite ve genetik faktörlerin kalp hastalıklarının alt yapısını oluşturmayı sürdürdüğünü gösteriyor.

Türkiye’de sigara kullanımı, obezite, stres, genetik faktörler, hareketsizlik, yüksek kolesterol ve tansiyon gibi risk faktörleri arasında sigara kullanımı yüzde 92 ile ilk sırada, obezite yüzde 80 ile ikinci, stres yüzde 70 ile üçüncü, genetik faktörler ise yüzde 64 ile dördüncü sırada yer alıyor.

Çalışma hayatı açısından risk faktörlerine bakıldığında, yüzde 100’lük bir oranla stresin tablonun en üst noktasında olduğunu, yüzde 74 ile düzensiz ve dengesiz beslenmenin, yüzde 70 ile hareketsizliğin, yüzde 32 ile trafikte geçirilen sürenin geldiği görüldü.

Araştırmaya göre, kalp hastalarının ortak özellikleri arasında yüzde 72 ile hareketsizlik dikkat çekiyor. Türkiye’de kalp hastalarının yüzde 65’i ise stres altında çalışıyor. Kalp hastalarının yüzde 60’ı düzenli sigara kullanırken, yüzde 53’ünün ailesinde genetik olarak kalp hastalığı bulunuyor. Veriler aynı zamanda kalp hastalarının yüzde 52’sinin obez olduğunu gösteriyor. Düzenli egzersiz ve hareketlilik, kalp hastalarının yüzde 86’sının hayatında yeterli düzeyde bulunmuyor. Hastalar hiçbir şekilde tam anlamıyla yeterli düzeyde egzersiz yapmazken, sadece yüzde 4’ü biraz yeterli düzeyde egzersizi hayatına adapte ediyor.
CİHAN

Yorumlar