Hapishaneye uyuşturucu sokanlar yakalandı

Almanya'nın başkenti Berlin’in Moabit semtinde bulunan gençlik hapishanesine gizlice uyuşturucu sokulduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Hapishaneye uyuşturucu sokanlar yakalandı

Almanya'nın başkenti Berlin’in Moabit semtinde bulunan gençlik hapishanesine gizlice uyuşturucu sokulduğu ortaya çıktı. Durumun anlaşılması üzerine polis beş hapishane hücresi ile sekiz evde arama yaptı. Aralamalarda hafif ve sert uyuşturucuların yanı sıra reçeteli satılan ilaçlar ile çok sayıda cep telefonu ile nakit para ele geçti.

Uyuşturucuları hapishane yönetiminin anlaştığı, mahkûmlara gıda ve şampuan gibi temizlik ve bakım malzemeleri taşıyan bir şirketin elemanlarının soktuğu saptandı. Polis aylar süren takibat sonucunda uyuşturucu trafiğini belirledi.

Moabit Gençlik Hapishanesi’nde mahkûmlara sipariş edebilecekleri tüketim mallarının listesi dağıtılıyor ve mahkûmların listeden seçtiği mallar bir aracı firma tarafından satın alınıp mahkûmlara teslim ediliyor. Söz konusu firmanın hapishane yönetiminin açtığı ihaleyi kazanarak servise başladığı öğrenildi. Merkezi Bavyera Eyaleti’nde bulunan firmanın hapishane alışverişleri üzerine uzmanlaştığı ve sekiz eyalette 70’ten fazla hapishaneye hizmet verdiği belirtildi.
CİHAN

Yorumlar