Hanımlara sağlıklı yaşam anlatıldı

Ankara Pursaklar Belediyesi Nezaket Hanımevi’nde düzenlenen 'Sağlıklı Yaşam' konulu seminerde hanımlara önemli bilgiler verildi.

Google Haberlere Abone ol
Hanımlara sağlıklı yaşam anlatıldı

Ankara Pursaklar Belediyesi Nezaket Hanımevi’nde düzenlenen 'Sağlıklı Yaşam' konulu seminerde hanımlara önemli bilgiler verildi. Diyetisyen Sibel Ünver, “Yağlar ve karbonhidratlardan uzak durarak bol bol egzersiz yapın ki sağlıklı yaşayasınız.” dedi.

Diyetisyen Sibel Ünver’in konuşmacı olarak katıldığı seminere hanımlar yoğun ilgi gösterdi. Sağlıklı yaşamın önemini anlatan Ünver, kilo almanın nedenlerinden, zayıflama yöntemlerine kadar birçok konuda hanımları bilgilendirdi. Kilo almanın görünmeyen nedenleri arasında hormonal düzensizlik, stres düzeyi ve yeme içme alışkanlıklarının önemli olduğuna dikkat çeken Sibel Ünver, stresli insanın çok fazla tüketerek kilo aldığını söyledi.

Kilo problemleri olanlara önemli tavsiyelerde bulunan Ünver, “Doğru beslenme ve egzersiz ile bölgesel yağları eritebiliriz. Yağlar ve karbonhidratlardan uzak durmalıyız. Kilolu olan insanlar kendilerini bir başkası ile asla kıyaslamamalıdır. Bu davranış stresi artırır, yemek yemeyi tetikler. Günde en az üç bardak süt tüketerek tok kalınabilir. Et, yumurta ve peynir kaliteli beslenmenin en önemli besin maddeleridir. Strese karşı meyveli yoğurt, mor lahana, kabuklu kuruyemiş, mandalina ve balık tüketilmeli.”
CİHAN

Yorumlar