Hanefi Bostan: Fişlemeler, 28 Şubat dönemini aratmıyor

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hanefi Bostan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın fişlediği eğitim çalışanlarını görevden aldığını veya sürgüne tabi tuttuğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hanefi Bostan: Fişlemeler, 28 Şubat dönemini aratmıyor

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hanefi Bostan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın fişlediği eğitim çalışanlarını görevden aldığını veya sürgüne tabi tuttuğunu söyledi. Bostan, “ 'MHP'li kadrosu iptal edilmeli', 'F tipi' gibi fişlemelerin 28 Şubat sürecini aratmayacak daha ileri boyutlara taşındığını göstermektedir.” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Hanefi Bostan, 16 Aralık 2013 tarihli Taraf gazetesinde yer alan habere göre Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen ve idarecilerin ‘Sosyal demokrat, F tipi ve MHP'li görev verilmemeli’ şeklinde fişlendiğinin, fişleme belgelerinin yayınlanmasından anlaşıldığını söyledi. Bostan, “Kamuoyunda infial uyanması üzerine Başbakan ve Başbakan Yardımcısı bu haberin doğru olmadığını açıklamışlardı. Ancak AKP İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, 31 Aralık'ın son saatlerinde attığı tiwitlerde fişlemenin tam gaz sürdüğünü ortaya koymaktadır. Burhan Kuzu, Başbakan’a sunulan istihbarat raporunda ‘2 bin rütbeli emniyetçi, akademisyen, bürokrat, hâkim, savcı, basın mensubu ve iş adamı olduğunu’ belirtmektedir. Bu bilgiler durumun 28 Şubat sürecini aratmayacak daha ileri boyutlara taşındığını göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

Bostan, şöyle devam etti: “On iki yıldan beri devam eden hükümetler başta Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Üniversiteler, Diyanet İşleri Başkanlığı ve bütün bakanlıkların merkez teşkilatı ve taşra teşkilatlarını hercümerç etmişlerdir. Mobing, zulüm, hak gaspları doruğa çıkmış olmasına rağmen, bu yanlışa dur diyecek hükümet içinden ve AKP’den bir sağduyu sahibi sesin şimdiye kadar çıkmaması büyük bir felakete sürüklendiğimizin habercisidir. İşin korkunç tarafı; zulme, hak gasbına ve yolsuzluğa meşruluk kazandırılmaya çalışılmasıdır. Bütün ahlaki ve insani değerlerin altüst edildiği bir ortamdan yarınlarımız ve çocuklarımız adına endişeye ve dehşete düşmemek mümkün değildir.”

'MHP'Lİ KADRO VERİLMEMELİ' 'F TPİ' 'İHL'LİLERE KARŞI NEGATİF' ŞEKLİNDE FİŞLEMELER VAR

Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapılan fişlemelerdeki bilgilere şaşırmamanın mümkün olmadığını söyleyen Bostan, “ 'MHP’li kadrosu iptal edilmeli. F tipi, iletişimi zayıf, görev verilmemeli, cemaatten yararlanır, geçimsiz, çıkarcı, kadro verilmemeli. MHP’li, teknik bilgisi iyi, şahsi çıkarına düşkündür. Olumsuz, mevzuat bilgisinden dolayı görev aldı, kadro iptal edilebilir. Çabuk etkilenen, farklı görüşte, mevzuatçı, bize yakın değil. Eski MHP’li. Fikriyatı farklı, sosyal demokrat, olumsuz, İHL’li kesime bakışı negatif, kesinlikle görev verilmemeli' bu fişlemelerden bazıları. Kişilerin karşısına bu tür notların düşülmesi ve bu notlara göre kişilerin ilerlemesi ve yükselmesi veya hak ettiği halde görevde yükselmesinin engellenmesi Türk Ceza Kanunun ‘Ayrımcılık’ başlıklı 122. maddesinin açıkça ihlali anlamına gelmektedir.” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı, fişlediği eğitim çalışanlarını görevden alarak ya da sürgüne tabi tutarak tasfiye ettiği basında yer alan haberlerden ortaya çıktığını aktaran Bostan, şöyle devam etti: “On iki yıldan beri bu suçu işleyen Bakanlıklara bir yaptırım yapılmaması, kamu çalışanlarını patlama noktasına getirmiştir. Cumhurbaşkanının devreye girerek kamu kurumlarında yaşanan ayrımcılığa, haksızlıklara ve zulme son verdirmesi gerekmektedir. “Basra harap olduktan sonra” harekete geçmenin çok fazla bir anlamı olmayacaktır.”

CİHAN

Yorumlar