Hamzabey Çocuk Parkı açıldı

Osmangazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Hamzabey Mahallesi Çocuk Parkı, törenle açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Hamzabey Çocuk Parkı açıldı

Osmangazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Hamzabey Mahallesi Çocuk Parkı, törenle açıldı.

Parkın açılışlına, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. Törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Hamzabey çocuk parkı için, bin 612 metrekare alan kamulaştırdıklarını, bir milyon liranın üzerinde de kamulaştırma bedeli ödediklerini söyledi.

Mahallelerde kamulaştırma sonucu elde ettikleri alanlara park, meydan ve yeşil alanlar yaptıklarını dile getiren Dündar, şöyle konuştu: "Osmangazi’de hizmet üretmek, yol, park, sosyal alan oluşturmak için bugüne kadar 188 bin 515 metrekare alanı kamulaştırdık. Bunun için belediye bütçesinden 151 milyon 316 bin TL kaynak kullandık. Hamzabey Mahallemiz Osmangazi’nin eski yerleşim bölgelerinden, sıkışık ve yoğun yapılaşma nedeni ile hizmet üretmek için yoğun kamulaştırma yapmak zorunda olduğumuz mahallelerimizden biri. Çocuk parkı için kamulaştırdığımız bin 612 metrekarelik alan için 1 milyon lirayı aşkın kamulaştırma bedeli öderken, parkın yapımına ise 200 bin lira harcadık. İşte bu yüzden Osmangazi’de hizmet üretmek hem zor, hem de pahalı. Ama yine de mahallelerimizin ihtiyaçlarını hızla gidermek için gayretle çalışıyoruz."

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise tarihi ve eski yerleşim yerlerinde hizmet üretmenin zorluklarına dikkat çekti. Karaloğlu, "Başkan söyledi. Kamulaştırma için bir milyon lira harcarken, parkın yapımına ise 200 bin lira harcanıyor. Bu durumda hizmet üretmek hem zor hem de pahalı. Bu sıkıntıyı aşmanın yolu ise, kentsel dönüşüm. Bu mahallelerimizde uygulanacak kentsel dönüşüm, yeni ve modern yaşam alanlarını da beraberinde getirir." dedi.

Hamzabey Mahalle Muhtarı Şaban Güler de teşekkür konuşmasının ardından Osmangazi belediye Başkanı Mustafa Dündar, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür plaketi verdi. Kurdele kesiminin ardından parkı gezen Vali Karaloğlu ve Başkan Dündar, Parktaki salıncakta sallanan çocukları bir süre sallayarak onlarla sohbet etti.
CİHAN

Yorumlar