Hamilelik öncesi estetik operasyon, fiziksel kusura sebep oluyor

Hamilelik sonrasında kadın vücudu yenileniyor ve kadın sağlığını olumlu yönde değişiyor. Hamilelik sırasında alınan kiloların sorun oluşturduğunu ancak estetik operasyon için iyi düşünülmesi gerektiğini ifade eden Acıbadem Bursa Hastanesi...

Google Haberlere Abone ol
Hamilelik öncesi estetik operasyon, fiziksel kusura sebep oluyor

Hamilelik sonrasında kadın vücudu yenileniyor ve kadın sağlığını olumlu yönde değişiyor. Hamilelik sırasında alınan kiloların sorun oluşturduğunu ancak estetik operasyon için iyi düşünülmesi gerektiğini ifade eden Acıbadem Bursa Hastanesi Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Ayhan Okumuş, "Yeni bir hamileliğin düşünüldüğü durumlarda yapılan bazı estetik operasyonlar sonraki doğum sürecinde daha fazla fiziksel kusura neden olabiliyor." diyor.

Dr. Ayhan Okumuş, hamilelik sırasında oluşan sıkıntıların giderilmesi için hastanın normal kilosuna gelmesini veya en azından yaklaşması gerektiğini belirtiyor. Okumuş, "Aynı şekilde en erken emzirme bitiminden 6 ay sonra cerrahi işlemin planlanması uygun oluyor. Daha öncesinde hem kilonun verilmesi mümkün olmuyor hem de hormonal karmaşaya bağlı olarak vücut normal şeklini almamış oluyor.” şeklinde konuşuyor.

Hamilelik sonrasında meydana gelen fiziksel sorunları gidermek için liposuction ve meme dikleştirme operasyonları yapılabildiğini belirten Dr. Okumuş, şu bilgileri veriyor: "Eğer kişi hemen ikinci bir hamilelik düşünmüyorsa bu yöntemler uygulanabiliyor. Ancak karın için yapılan müdahalelerde, özellikle tam kapsamlı karın germelerde kişinin doğum ile ilgili beklentilerinin sonlanması arzu ediliyor. Aksi takdirde karın kasları daraltılmış ve sağlamlaştırılmış, sarkmış derileri çıkartılmış, beli inceltilmiş bir kişinin tekrar bir hamilelik yaşaması bütün yapılanların boşa gitmesine sebep olacağı gibi, karın kaslarında daha fazla deformasyona ve ciltte daha fazla çatlak oluşmasına neden olabiliyor."

CİHAN

Yorumlar