Hamile kadın askeri helikopterle hastaneye ulaştırıldı

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Çiğdemalan köyünde hamile bir kadın, Mehmetçik helikopteri ile hastaneye ulaştırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Hamile kadın askeri helikopterle hastaneye ulaştırıldı

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Çiğdemalan köyünde hamile bir kadın, Mehmetçik helikopteri ile hastaneye ulaştırıldı.

İkinci çocuğuna hamile olan 27 yaşındaki Zeynep Geldegül'ün sancıları artınca eşi Erol Geldegül, durumu 112 Acil servis ve İl Özel İdaresine bildirdi.
Bunun üzerine harekete geçen 112 Acil servis ekipleri, kar yağışı ve tipi nedeniyle köye ulaşamadı. Durumun kritik seviyede gelmesi üzerine İl Jandarma Komutanlığı'ndan helikopter desteği alındı.

İl Jandarma Komutanlığı, kötü hava şartlarına rağmen beraberinde sağlık görevlileri ile Jandarma Özel Harekat (JÖH) ekiplerini skorsky tipi askeri helikopterle köye gönderdi. Pilotlar, yağış, fırtına ve tipiye rağmen köye iniş yapmayı başardı. JÖH ekibi durumu kötüleşen Geldegül'ü
helikoptere taşıdı.

Yaklaşık 4 saat süren kurtarma çalışmasıyla köyden alınan Geldegül, İl Jandarma Komutanlığı helikopter pistinde bekletilen ambulansla Bitlis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede doğum servisine alınan Geldegül, yaklaşık 30 dakika sonra sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Geldegül ve eşini hastanede ziyaret eden Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çiğdemalan köyündeki doğum vakasına gece müdahalede bulunduklarını, ancak yolun kapalı olmasından dolayı hastaya helikopterle ulaştıklarını söyledi. Konuyu Vali Veysel Yurdakul'a ilettiklerini ve ardından 112 ekiplerine talimat verdiğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: "Hastanın köyden alması için 112 Acil servis, AFAD, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Özel İdare ekiplerimiz seferber oldu. Ekiplerimiz hastaya ulaşmak için olağanüstü bir çaba sarf etti. Hastamızı helikopterle köyden aldık. Hastamızı getirdikten yaklaşık 30 dakika sonra doğum gerçekleşti. Hastamızın nur topu gibi kızı oldu. Allah analı babalı büyüsün" dedi.

Erol Geldegül ise eşini hastaneye ulaştırılmasında çaba gösteren Vali Yurdakul, İl Jandarma Komutanlığı, sağlık ve karla mücadele ekiplerine teşekkür etti.

Vali Yardımcısı Alperen Yılmaz, Vali Yurdakul'un hediyesini aileye verdi.

CİHAN

Yorumlar