Hamidiye Tabyaları restore edilecek

Çanakkale’de 1915 yılında Deniz Savaşları'nın yaşandığı tarihi Hamidiye Tabyaları 17 milyon TL’ye yeniden restore edilecek.

Google Haberlere Abone ol
Hamidiye Tabyaları restore edilecek

Çanakkale’de 1915 yılında Deniz Savaşları'nın yaşandığı tarihi Hamidiye Tabyaları 17 milyon TL’ye yeniden restore edilecek. Tabyalar, Çanakkale Savaşları'nın 100'uncu yılı olan gelecek yıl Mart ayına yetiştirilecek.

Çanakkale Barbaros Mahallesi sahil kesiminde 105 dönümlük arazi üzerinde bulunan tarihi Hamidiye Tabyaları yeniden restoresi ihalesi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ihalesi yapıldı. 17 milyon TL’ye ihale’yi alan yüklenici firma restorasyon çalışmalarına başladı.
Bir yıl içinde tamamlanıp, Çanakkale Savaşlarının 100. yıl dönümü olan 18 Mart 205 tarihine yetiştirilmesi planlanan tarihi Hamidiye Tabyaları içinde Çanakkale Savaşları ve Çanakkale’yi anlatan farklı temaların yer alacağı müzelerin yanı sıra spor ve sosyal aktivitelerin bulunduğu alanlar bulunacak.

AK Parti Çanakkale Belediye başkan adayı Mehmet Daniş, restorasyon projesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Hamidiye Tabyaları'nın restorasyon ve projeleri bugün itibariyle başladı. Proje içinde 10 tabyanın hepsi var. Bu tabyaların restorasyonu ile ilk 6 bonette farklı temaların yer alacağı müzeler yer alacak. Diğer 4 bonette ise kültürel alan olacak. Özellikle 1’nci ve 8’nci büyük bonetler yaklaşık 6 ve 8 oda ile buraları kültür alanları haline getirilecek. Bunun yanı sıra 105 dönümlük alanda sportif amaçlı basketbol, futbol ve voleybol sahaları olacak. Girişin sol kısmında yeme, içme ve dinlenme alanları olarak ağaçlandırılacak.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar