Hami-Yet çocuklarının Kutlu Doğum Programı duygulandırdı

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, tarafından hayata geçirelen Koruyucu Yetim Destek Projesi (Hami-Yet) kapsamında yer alan çocuklar tarafından hazırlan Kutlu Doğum Haftası programı büyük beğeni topladı.

Google Haberlere Abone ol
Hami-Yet çocuklarının Kutlu Doğum Programı duygulandırdı

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, tarafından hayata geçirelen Koruyucu Yetim Destek Projesi (Hami-Yet) kapsamında yer alan çocuklar tarafından hazırlan Kutlu Doğum Haftası programı büyük beğeni topladı. Programda çocuklarla birlikte Vali Yazıcı’da ilahi söyledi.

Yozgat Belediyesi Şahin Tepesi Sosyal Tesisleri’nde yapılan program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Hami-Yet çocuklarının hazırladığı 'Asr-ı Saadette Çocuk Olmak' adlı piyes salonda bulunanları duygulandırdı.Esengül Ersoy isimli Hami-Yet çocuğu '40 Yaşındasın' adlı şiir dinletisi sundu. Hami-Yet Korosu'nun ilahi dinletisi büyük beğeni topladı.
340 Hami-Yet anne çocuğunun katıldığı etkinlikte bilgi yarışması da düzenlendi. Dereceye giren çocuklar ödüllendirildi.

Programda Vali Abdulkadir Yazıcı, Hami-Yet çocuklarının isteği üzerine birlikte ilahi söyledi. Yazıcı’nın ilahi dinletisi salondan dakikalarca alkış aldı. Peygamber Efendimizin anıldığı anlamlı gecede Hami-Yet aileleriyle bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Ülkemizin her yerinde Peygamber Efendimiz’in sevgisini yüreğinde taşıyan insanlarca, değişik türde programlar yapılıyor. Yozgat’ta da eşi vefat etmiş anneler ve onların çocuklarını kapsayan Hami-Yet Projemizde yer alan çocuklarımızın hazırladığı bu programa katıldık. Bu etkinlikte annelerin eşlerini, çocukların babalarına ve Peygamber Efendimizin ruhuna okuduğu hatimlerin dualarını yaptık." dedi.

Yozgat’ta Hami-Yet yolculuğuna çıkalı yaklaşık bir yıl olduğunu hatırlatan Vali Yazıcı, "Projemiz çok güzel bir noktaya geldi. Kutlu Doğum programını hazırlayanların tamamını Hami-Yet çocuklarımız oluşturuyor. Bu çocuklarımız ve anneleri, Vali ve kaymakamların devletin şahsı manevisi etrafında toplanıyor ve sosyal açıdan problemlerimizi hep birlikte çözmeye çalışıyoruz. Bizler bir aileyiz. O ailenin reisi de devlet." diye konuştu.

Programa Vali Abdulkadir Yazıcı’nın yanı sıra Belediye Başkanı Kazım Arslan, Vali Yardımcısı Adnan Daldal ve Emniyet Müdürü Saim Akpınar da katıldı.
CİHAN

Yorumlar