Hami-Yet anneleri aşçı yardımcılığı kursu ile meslek sahibi olabilecek

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı tarafından hayata geçirilen Koruyucu Yetim Destek Projesi (Hami-Yet) kapsamında ekonomik, eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerle desteklenen Hami-Yet anneleri, açılan 'Aşçı Yardımcılığı' kursu ile meslek sahibi olabilece.

Google Haberlere Abone ol
Hami-Yet anneleri aşçı yardımcılığı kursu ile meslek sahibi olabilecek

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı tarafından hayata geçirilen Koruyucu Yetim Destek Projesi (Hami-Yet) kapsamında ekonomik, eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerle desteklenen Hami-Yet anneleri, açılan 'Aşçı Yardımcılığı' kursu ile meslek sahibi olabilecek.

Hami-Yet Projesi kapsamında İş-Kur İl Müdürlüğü ile Yozgat Kız Meslek Lisesi eğitim mutfağında düzenlenen aşçı yardımcılığı kursunu ziyaret eden Vali Yazıcı, incelemelerde bulunup kurs hakkında bilgi aldı. Açılan kursun Hami-Yet projesinin etkinliklerinden sadece bir tanesi olduğunu vurgulayan Yazıcı, bu gibi kurslarla annelerin kendi ayakları üzerinde duracağını söyledi.

Yazıcı, "3 ay sürecek bu kursumuza 15 Hami-Yet annemiz devam ediyor. Haftada 30 saat ders gören annelerimiz kurs bitiminde 'Aşçı Yardımcılığı Belgesi' alacak. Bu belgeyi aldıktan sonra dilerlerse aşçılık kursuna da devam ederek kendilerini bu alanda geliştirecekler. İŞKUR’un meslek edindirme kursları kapsamında yürütülen bu çalışmada anneler, kurs süresince cüzi de olsa bir gelir elde ederken, aynı zamanda iyi bir meslek sahibi de olabilecek. Bu kursları tamamlayan anneler dilerlerse çalışma hayatına atılarak, aile bütçelerine katkıda bulunabilecekler ve annelerimiz kendi ayakları üzerinde durabilecek." dedi.

Kursiyerler tarafından hazırlanan yemek ve tatlıları tadan Vali Yazıcı, "Ev hanımı olmaları nedeniyle zaten bu işte deneyim sahibi olan anneler görüyoruz ki burada edindikleri farklı bilgilerle çok daha başarılı işler çıkarıyorlar." diye konuştu.

Vali Yazıcı, beraberinde Belediye Başkanı Yusuf Başer ve İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş’la birlikte ziyaret ettiği kursta, hocalar Songül Korkut ve Emel Yüce, Yozgat Kız Teknik ve Meslek Lisesi yöneticileri ve kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Vali Yazıcı, Hami-Yet projesi kapsamında ekonomik, sosyal ve kültürel alanda çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade etti.
CİHAN

Yorumlar