Hamdi Sedefçi: Seçim akşamı Gürkan’ı aradım, telefonuma cevap alamadım

Eski Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, seçim sonucunun açıklanmasının ardından yeni seçilen Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı aradığını ancak telefonuna cevap alamadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Hamdi Sedefçi: Seçim akşamı Gürkan’ı aradım, telefonuma cevap alamadım

Eski Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, seçim sonucunun açıklanmasının ardından yeni seçilen Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı aradığını ancak telefonuna cevap alamadığını belirtti.

4 dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra 30 Mart yerel seçimlerinde yarışı kaybeden Sedefçi, başkanlık koltuğunu bir dönem aynı partide birlikte politika yaptığı CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan’a kaptırdı. Seçimlerin ardından ortalarda görünmeyen Sedefçi, sonra ilk kez basının karşısına geçti. Seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan eski Başkan Sedefçi, kendisiyle birlikte 7 aday adayı arkadaşı yerine milletvekilinin aday gösterilmesinin kendisini sarstığını ifade etti. Gürkan’ın milletvekili seçilmesinde büyük emeklerinin olduğunu anlatan Sedefçi, adayların açıklanmasından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ulaşmak istediğini ancak başarılı olamadığını kaydetti. Bir hafta süreyle genel merkez ve aday gösterilen Recep Gürkan’dan bir açıklama beklediğini vurgulayan Sedefçi, kendisiyle iletişime geçilmediği için DSP’den aday olduğunu dile getirdi.
45 gün süren zorlu bir seçim maratonu yaşadığını anlatan Hamdi Sedefçi, Edirne’nin şahıslar yerine partileri tercih ettiğini belirtti.

Kendisine en fazla oyun kenar mahallelerden geldiğini söyleyen Sedefçi, AK Parti’ye gidecek oyların kendisine geldiğini ve bu nedenle CHP adayının kazanmasına katkı sağladığına dikkat çekti. Kimseye karşı kin beslemediğini özellikle vurgulayan Sedefçi, devir teslim törenine katılmamasının gerekçesini ise şöyle açıkladı: “Seçim akşamı mesaj çektim kendisine. Tebrik ettim, hayırlı olsun dedim. Telefon açtım kutlamak için. Telefonu çaldı ama bana dönmedi. Ben dün ondan şunu bekliyordum. 'Abi, gel, devir teslim töreni yapacağız, gelir misin' demesini bekliyordum. Ne arayan ne de soran vardı kardeşim. Bir Allah’ın kulu arayıp da lütfen gel demediler. Bir davet etmediler. Ben de dün üzülerek gitmeyi tercih etmedim. Davet bekledim. Davet gelmeyince de maalesef gitme şansım olmadı. Olay budur. Ben onların büyüğüyüm. Abisiyim. Onlara emeğim var. En azından bir abi olarak beni oraya çağırmaları gerekiyordu diye düşünüyorum. Etmediler, eksik yaptılar. Takdiri size bırakıyorum.” CİHAN

Yorumlar