Hamburg’da Alman vatandaşlığına geçişler artıyor

Hamburg Belediye Sarayı’nda belli aralıklarla düzenlenen Alman vatandaşlığına geçiş töreninde Eyalet Başbakanı Olaf Scholz da katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Hamburg’da Alman vatandaşlığına geçişler artıyor

Hamburg Belediye Sarayı’nda belli aralıklarla düzenlenen Alman vatandaşlığına geçiş töreninde Eyalet Başbakanı Olaf Scholz da katıldı.

Hamburg’da Alman vatandaşlığına başvuru sayısında geçmiş dönemlere göre yüzde 27,8 artış kaydedildiğini belirten belirten Scholz, şehrin aynı zamanda başka ülkelerde alınan diplomalarının tanınması ve Müslümanlarla yapılan devlet anlaşması bakımından örnek teşkil ettiğini ifade etti.

Bunun yanı sıra belirsiz oturma statüsüne sahip ailelerin çocuklarına federal düzeyde kendini kabul ettiren Hamburg’un, okul diploması ile Almanya’da güvenli ikamet izni perspektifi kazandırdığını söyledi.

Hayatın tüm alanlarında çeşitliliğin kentsel gelişimde büyük önem taşıdığını da vurgulayan Scholz, bütün Hamburgluların kendilerini bu eyalete mensup, toplumun saygın, eşit bir parçası olarak hissetmelerini istedi. Başbakan, bunun için insanların kendi kimlik ve kültüründen vazgeçmek zorunda olmadığını, bunu sağlayacaklarını kaydetti.

Scholz konuşmasında Altona semtinde mültecilerin oturduğu binada çıkan yangın sonucu ölen 33 yaşındaki anneyle 6 ila 7 yaşlarındaki çocuklarına da yer verdi. Başbakan Scholz, “Ben ve Hamburg sarsıntı içindeyiz, üzüntümüz büyük. Babanın acısını paylaşıyoruz.” dedi.

Aile ve Uyum Senatörü Detlef Scheele’nin de hazır bulunduğu ve yaklaşık 600 davetlinin katıldığı tören sonunda Alman Milli Marşı okundu.

Yeni Alman vatandaşlarından Hülya Tüfekçi, “Kendime ve çevreme örnek olmak için Alman vatandaşlığını seçtim. Bu benim için kayıp değil kazançtır. Doğma büyüme Hamburgluyum, her iki kültürün özünü kaptım, bu yüzden kendimi şanslı hissediyorum.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar