Hamas'tan Türkiye'ye övgü

Hamas Hareketi'nin önde gelen isimlerinden İsmail Rıdvan, Türk halkının, "ülkesinin güvenliğini koruma" arzusundan övgüyle söz etti.

Google Haberlere Abone ol
Hamas'tan Türkiye'ye övgü
Hamas Hareketi'nin önde gelen isimlerinden  Rıdvan, Gazze'deki Filistin Camisi'nde verdiği cuma hutbesinde, 15 Temmuz'da Türkiye'de gerçekleştirilen başarısız darbe girişimine değindi. Hamaslı yetkili, Türk halkının, darbe girişimine karşı milyonlar halinde çıkarak ülkesinin güvenliği ve istikrarını koruma arzusunu takdir etti.

Hamas olarak, Türkiye’nin Filistin meselesine verdiği siyasi, maddi ve manevi destekten dolayı da minnettar olduklarını vurgulayan Rıdvan, "Türkiye mazlumlara yardım etti. Türk halkı, Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın kalkması için yola çıkan Mavi Marmara gemisinde kanını akıttı ve şehitler verdi." ifadelerini kullandı.

Filistin halkı, devleti ve ulusal partilerin darbe girişimi karşısında Türkiye'yi desteklemeye devam edeceğini belirten Rıdvan, halkın iradesi ve birliğinin galip gelmesinin ardından istikrarın Türkiye'ye dönmesini ümit ettiklerini dile getirdi.

Yorumlar