Halktan beklediği desteği alamayan HDP STK'lara saldırdı

Kayyum kararlarına halktan beklediği desteği alamayan HDP, halkı cezalandırma kararından sonra sivil toplum örgütlerini de hedefe koydu

Google Haberlere Abone ol
Halktan beklediği desteği alamayan HDP STK'lara saldırdı
Van'daki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın eylül ayı meclis toplantısında kentteki sivil toplum örgütlerini hedef alan konuşmasına tepki gösterdi. Van Ticaret ve Sanayi Odasının da arasında bulunduğu 8 sivil toplum örgütünce yapılan yazılı açıklamada, sivil toplum örgütlerini hedef alarak yapılan açıklamanın talihsiz ve üzücü beyanlarla dolu olduğu belirtildi.

Kentteki sivil toplum örgütlerinin hedef alınmasının kabul edilemez olduğu ifade edildiği açıklamada, belediyeler kadar sivil toplum örgütlerinin de halkın malı olduğu vurgulandı.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ülkemizde meydana gelen toplumsal meselelere anında tepki gösteren, politika belirleyen Van'daki sivil toplum örgütleri bugüne kadar hiçbir kamu ve yerel yönetimin ihale takipçisi olmamış, kirli ilişkiler içerisinde bulunmamışlardır. Omurga meselesi patolojik bir belirlemeyi gerektirir ki kendisi de savunucu olan eşbaşkanın bu konuda sivil toplum örgütlerini omurgasız olmakla itham etmesi haddi aşan bir beyan olarak tarafımızca değerlendirilmektedir. İmzası bulunan sivil toplum örgütlerinin önceliği kent yararı ve halkın menfaatidir. Kayyum meselesi demokrasinin gerektirdiği bir enstrüman olmamakla beraber, konu henüz tartışıldığı dönemde sivil toplum örgütleri, bu konudaki tavrını alenen demokratik siyasetin gerekliliği çerçevesinde ortaya koymuşlardır."
Açıklamada, Belediye Başkanı Kaya'nın, sivil toplum örgütlerini dizayn etme çabasının anlamını yitirdiği ifade edildi.

Sivil toplum örgütlerinin iktidar dışı örgütlenmeler olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Bu örgütler yerel ve merkezi hiçbir iktidarın yardakçısı değildir. Asıl görevi kentteki tüm sivil toplum örgütleri ile etkin iletişim içerisinde birleştirici ve bütünleştirici bir kentsel ruh yaratmak iken, aksine yapılan açıklamayı üzücü, talihsiz ve haddini aşan bir beyan olarak değerlendiriyoruz. Takdir halkımızın ve değerli kamuoyunundur." ifadesine yer verildi.

 

Yorumlar