Halk, Yenikapı Meydanı'na akıyor

Yenikapı'da bugün yapılacak Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne ulaşım İstanbul'un her yerinden ulaşım ücretsiz olacak. İBB'ye ait bütün araçlar Yenikapı'ya toplu taşımayı ücretsiz bir şekilde yapılacak. Miting akşam saat 17.00'da başlayacak ancak vatandaşlar miting alanına sabah saatlerinden itibaren dolmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Halk, Yenikapı Meydanı'na akıyor
Darbe girişimine karşı 15 Temmuz akşamı başlayan halkın meydanlardaki nöbeti bugün İstanbul Yenikapı'da yapılacak mitingle taçlandırılıyor. Akşam saat 17.00'da başlaması beklenen miting için vatandaşlar şimdiden meydana akmaya başladı. İstanbul'un dört bir yanından vatandaşlar akın akın Yenikapı'ya doğru akmaya başladı. Miting, Türkiye tarihi açısından bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor. Çünkü ilk kez Cumhurbaşkanı, Başbakan ve muhalefet partileri aynı alanda aynı amaç etrafında toplanarak halka seslenecek. Mitinge AK Parti, CHP, MHP ve diğer partilerin mensupları da geliyor. Miting için hazırlıklar günler öncesinden başladı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı miting alanında 10 binden fazla polis görev alıyor. Miting alanına 5 milyonun üzerinde su şişesi getirildi. Mitinge gitmek İstanbulluları İstanbul'un her yerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi araçları tarafından sağlanan ücretsiz ulaşımla varabilecek. Miting aynı zamanda Türkiye'nin 81 ilinde kurulan dev ekranlardan o illerde toplanan vatandaşlara da canlı olarak aktarılacak. Miting ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşması bekleniyor. Ondan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun halka seslenmesi planlanıyor. Miting sırasıyla Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşacak. 

İstanbul Yenikapı Meydanı

YENİKAPI MİTİNGİNE NASIL GİDİLİR

Demokrasi ve Şehitler Mitingi için ulaşım İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz sağlanacak. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yenikapı'da bugün tarihi bir miting gerçekleştirilecek. Mitinge Anadolu ve Avrupa yakasından otobüslerle ulaşılabilecek. Farklı noktalardan miting alanına ring seferleri yapılacak. Engelli vatandaşlar için 50 adet otobüs tahsis edilirken, engelli araçları için araç sayısı kadar engelli tabelası hazırlandı. Kazlıçeşme, otobüsler için park alanı olacak. Otobüslerle gelen katılımcılar Kazlıçeşme'den Yenikapı miting alanına yürüyerek gidecek. Yaşlı ve çocuklar için ise Kazlıçeşme-Yenikapı arasında 20 adet otobüs ring seferleri yapacak.

DENİZ YOLUYLA DA ULAŞIM ÜCRETSİZ

İstanbul genelinden Deniz yoluyla miting alanına ulaşım kiralanan 200 adet vapur, tekne gibi deniz taşıtı ile olacak. Ayrıca kiralanan 50 adet deniz aracı da ring seferleri yapacak. Deniz yoluyla 12 noktadan ulaşım sağlanacak. Bakırköy, Silivri, Yenikapı, Sirkeci, Eyüp, Sütlüce, Haliç Kongre Merkezi, Beykoz, Üsküdar, Kadıköy, Pendik ve Adalar iskelelerinden deniz araçları hareket edecek.

RAYLI SİSTEMLER DE ÜCRETSİZ HİZMET VERİYOR

İstanbul halkı, Metrobüs, Marmaray ve metro hatları da saat 24.00'e kadar ücretsiz olarak kullanılabilecek. Alana gitmek isteyen katılımcılar için aktarma noktaları, ana istasyonlar ve miting alanına yakın metro duraklarından ring seferleri de yapılacak.

MİTİNG NEDENİYLE BAZI YOLLAR KAPALI

Yenikapı'daki miting nedeniyle İstanbul'da bazı yollar bugün trafiğe kapalı. İstanbul Emniyeti'nden yapılan açıklamaya göre İstanbul'da bugün kapalı olan ve alternatif yollar ise şöyle: 

TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLAR

-Sahil Kennedy Caddesi Taşhanlar Varyant ile Kumkapı Audi önü (Sirkeci istikameti), 
-Namık Kemal Caddesi,  
-Mustafa Kemal Paşa Caddesi, 
-10. Yıl Caddesinden Sahil Güneye Dönüşler, 
-Atatürk Bulvarı Pertevniyal Lisesinden Yenikapı istikameti, 
-Org. Nafiz Gürman Caddesinden sahile katılım 
 
KAPALI YOLLARA ALTERNATİF YOLLAR

-D-100 Kuzey Güney Yol, 
-Hal Yolu Kuzey - Güney Yol, 
-Havuzlu Kavşak - Atatürk Havalimanı Caddesi - Basın Ekspres Yolu, 
-Ataköy Sahil - Adnan Kahveci Bulvarı,  
-Ataköy Sahil Strazburg Caddesi - Ataköy Bulvarı, 
-Bakırköy Taşhanlar Köprü -Ekrem Kurt Bulvarı, 
-Vatan Caddesi, 
-Millet Caddesi. 

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ KOMUTA KADEMESİ TAM KADRO KATILACAK

Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılacaklar arasında Türk Silahlı Kuvvetleri de yer alıyor. Silahlı kuvvetlerin komuta kademesi tam kadro meydanda olacak. Meydana gelecek komutanlar arasında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu da bulunuyor. 
 

Yorumlar