Halk polisin komaya soktuğu işadamı Şaban Tunca için yürüdü

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde polis dayağı iddiası sonrasında beyin kanaması geçirerek ameliyat sonrasında yoğun bakımda yatan işadamı Şaban Tunca’ya devletin sahip çıkması ve sorumluların cezalandırılması için vatandaşlar yürüyüş...

Google Haberlere Abone ol
Halk polisin komaya soktuğu işadamı Şaban Tunca için yürüdü

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde polis dayağı iddiası sonrasında beyin kanaması geçirerek ameliyat sonrasında yoğun bakımda yatan işadamı Şaban Tunca’ya devletin sahip çıkması ve sorumluların cezalandırılması için vatandaşlar yürüyüş yaptı.

Derinkuyu çarşı meydanında toplanan vatandaşlar Türk Bayrağı ve Atatürk posteri ile birlikte Derinkuyu ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne yürüdü. Sonrasında basın açıklaması yapan vatandaşlar, “Karakollarda niye kamera yok, bunu öğrenmek istiyoruz. Nevşehir’in 3 tane milletvekili var, buraya niye hiç gelmediler. Atatürk 'hakimiyet milletindir' diyor, millet burada. Mazlumun yanındayım diyen Başbakan nerede. Buraya gelip mazlumun yanında olduğunu göstermeli. İçişleri bakanı ve milletvekillerini buraya bekliyoruz. Hiçbiri gelmiyor, neden gelmiyorlar. Türkiye Cumhuriyet Devleti polis devleti olmayacak” şeklinde yapılan zulme karşı tepkilerini dile getirdiler.

Yaralı Şaban Tunca’nın yakınlarından esnaf Oktay Yavuz ise Derinkuyu’da vergi rekortmeni olan, onlarca insana ekmek veren bir işadamının bu hale gelmesinin içlerini acıttığını söyledi. Şaban Tunca’nın ilçede herkesin tanıdığı, sayılı bir işadamı olduğunu kaydeden Yavuz şöyle konuştu: “Böyle bir şeyin yapılması kötüdür. 3 polisin açığa alınmasıyla polis teşkilatı aklanmış olmaz. Orada bulunan 7 polisten biri Allah rızası için dur demez mi. Yapmayın arkadaşlar, bunlarda bir insan evladı, bu da bir Allah kulu demedi mi. Demediyse hepsi cezasını çekmeli. Kamera kaydına, şuna buna bakmayacak. Derinkuyu’daki 80 tane mandıranın hepsinde kamera var da, karakolda nasıl kamera olmuyor. Eğer yoksa bunun da cevabını devlet vermeli, gereğini yapmalı. Bizim amacımız devleti, hükümeti, polisi suçlamak değildir. Maksadımız hakkın yerini bulmasıdır. Adalet yerini bulsun, mazlum insanlara yapılanların hesabı sorulsun. Sessiz çoğunluk olarak hakkımızı korumak istiyoruz. Herhangi bir kimsenin provakatörlüğünü yapmadık, yapmayacağız. Amacımız, Şaban kardeşimiz hayatta kalsın, onun için yapılacakları devlet yapsın. Nevşehir Devlet Hastanesi’nde kimsesiz ve yetim bırakmasın.”

Konuşmaların ardından yürüyüşe katılanlar olaysız bir biçimde dağıldı. CİHAN

Yorumlar