Halk oyunları yarışmasında olay çıktı, 1 kişi yaralandı

Hakkari'de düzenlenen 'Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması'nda sahaya maytap atanlar ile tepki gösteren gruplar arasında kavga çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Halk oyunları yarışmasında olay çıktı, 1 kişi yaralandı

Hakkari'de düzenlenen 'Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması'nda sahaya maytap atanlar ile tepki gösteren gruplar arasında kavga çıktı. Spor salonundan sokağa taşan olaylara polis müdahale etti. Olaylarda 1 kişi başına isabet eden plastik mermiyle yaralandı.

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile halk oyunları il temsilciliği tarafından düzenlenen halk oyunları il birinciliği yarışması kapalı spor salonunda gerçekleştirildi. Stilize ve geleneksel dalda 24 kulübün katıldığı yarışmada, Hakkari Lisesi Gençlik Spor Kulübü'nün sahneye çıktığı sırada tribünlerden sahaya maytap atıldı. Bunun üzerine tribündeki iki grup arasında kavga çıktı. Olayların büyümesiyle yaşanan izdiham sonucu tribünlerdeki vatandaşlar sahaya inmek zorunda kaldı. Tribünlerde başlayan kavga dışarıda da devam edince, olay yerine gelen polis kavga eden gruplara müdahale etti. Bu kez polis ile gruplar arasında çatışma başladı. Olaylara müdahale eden polis ekiplerine taşla saldıran kavgacılara karşı polis ekipleri gaz bombası, tazyikli su ve plastik mermi kullandı. Bu sırada halk oyunlarının yapıldığı kapalı spor salonu içerisinde kalan vatandaşlar atılan gazlardan etkilendi. Olaylar esnasında başına isabet eden plastik mermiyle yaralanan bir kişi Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. CİHAN

Yorumlar