Halk Oyunları Şenliği kortej yürüyüşüyle başladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından organize edilen 10. Halk Oyunları Şenliği kortej yürüyüşüyle başladı. 02-04 Haziran 2014...

Google Haberlere Abone ol
Halk Oyunları Şenliği kortej yürüyüşüyle başladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından organize edilen 10. Halk Oyunları Şenliği kortej yürüyüşüyle başladı. 02-04 Haziran 2014 tarihleri arasında Nevşehir’de organize edilen şenliğe katılan Balıkesir, Malatya, Giresun, Bingöl, Elazığ, Trabzon, Muş, Mersin, Amasya, Denizli, Adana, Burdur, Nevşehir ve Tokat illeri yetiştirme yurdu halk oyunları ekipleri, Borsa Kavşağı’nda toplandı. Yöresel kıyafetleri, davul ve zurna ekipleri ile birlikte yürüyüşe başlayan ekipler, Nevşehir Valiliği’ne kadar olan yaklaşık bir kilometrelik yolda halkoyunları gösterileri sunarak yürüdü. Yürüyüş sırasında Atatürk Bulvarı üzerinde halkın yoğun ilgini gören ekipler, bir süre yörelerine ait halk oyunları gösterisi sundu. Özellikle davul şov izleyenlerden bol alkış aldı. Gösterileri halk cep telefonlarıyla da görüntüledi.

    Nevşehir Valiliği önünde Vali Mehmet Ceylan, Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi ve Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü İsmail Yoldaş’a gösteri sunan ekipler sonrasında Valilik Toplantı Salonu’na geçti. Burada konuşan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir olarak Halk Oyunları etkinliğine evsahipliği yapmaktan ve gençleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Nevşehir’in, yeraltı şehirleri, Açık Hava Müzeleri, Peribacaları ile gerçekten gezilmeye ve görülmeye değer bir şehir olduğunu kaydeden Ceylan, "Türkiye’nin en önemli turistik destinasyonlarından biri konumundayız. Bölgeyi de gezme imkanı bulacaksınız ve sonrasında etkinliklerinizi birlikte seyredeceğiz. Hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum.” dedi.

    Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü İsmail Yoldaş ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şenliğin temel amacının Yetiştirme Yurdu’nda kalan çocukların psiko-sosyal gelişimlerini, arkadaşlık ilişkilerini daha sağlıklı kurmalarını sağlamak ve illerin kültürlerini, tarihi ve doğal güzelliklerini çocuklara tanıtmak olduğunu ifade etti.

    Şenliğe 14 ilden yetiştirme yurdunda kalan çocukların katıldığını kaydeden Yoldaş, "2 gün, 3 gece devam edecek bir program hazırladık. Bu kapsamda ilimizin kültür, turistik ve sosyal güzelliklerini tanıtacağız. Şenlik yarışma biçiminde değildir. Katılan bütün çocuklarımızı birinci ilan ettik. Şenlik havasında her il kendi yöresel oyunlarını sergileyecekler." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar