Halk otobüsü selde 2 saat köprü üzerinde mahsur kaldı

Gaziantep’te etkili olan sağanak yağışta, özel halk otobüsü Bayramlı köyü üzerinde mahsur kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Halk otobüsü selde 2 saat köprü üzerinde mahsur kaldı

Gaziantep’te etkili olan sağanak yağışta, özel halk otobüsü Bayramlı köyü üzerinde mahsur kaldı. İçerisinde 12 yolcusunun bulunduğu halk otobüsü 2 saat kurtarılmayı bekledi. Otobüs içerisinde korkulu anlar geçiren yolcular, itfaiyenin gelmesi ile kurtarıldı.

Gaziantep’te gece boyunca etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Kentte çok sayıda ev ve işyerini su basarken, Bayramlı Mahallesi’ne giden 27 U 6703 plakalı özel halk otobüsü, etkili olan selden dolayı köprü üzerinde mahsur kaldı. Otobüste mahsur kalan 12 kişi, itfaiye ekipleri ve çevredeki vatandaşların yardımlarıyla yaklaşık 2 saat süren mücadelenin sonunda kurtarıldı. Durumdan şikayetçi olan mahalle sakinleri, sürekli bu durumdan mağdur olduklarını dile getirerek yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasını istedi. Yetkili kişilerden köprünün yapılması için yardım isteyen Taner Uz isimli bir vatandaş, "Ufak bir yağmurda bu hale geliyor. Bu derenin çalışmasını, belediye başkanımız, kaymakamımız söz verdi. Hala yapılamadı. Bu ekili alanlar yağan yağmurda bu hale geliyor." ifadelerine yer verdi.

Otobüsün köprü üzerinde mahsur kalması ile okul çocuklarının okula gidemediğini dile getiren Cahit Gökdeniz isimli bir vatandaş da "Hastamız var, onlar evde yatıyor, götüremedik. Otobüs neredeyse sel felaketine çarpılacaklardı. İtfaiye geldi, otobüsü çekti ve yolcuları tahliye etti. Bu köprünün acile yapılması gerekiyor." diye konuştu.

Köprünün düzeltilmesi için 20 kez dilekçe yazdıklarını ifade eden Ali Gökdeniz isimli bir vatandaş ise, öğrencilerin sabah okula gidemediğini, otobüsün içinde yolcu dolu olarak mahsur kaldığını ve ölümle pençeleştiğini ifade etti.

Yolcular, itfaiye ekibi ve vatandaşların yardımıyla çıkarılarak, başka bir otobüse tahliye edildi. Halk otobüsü ise çekici ile olay yerinden kaldırıldı.

CİHAN

Yorumlar