Halk otobüsü ile beton mikserinin kazasında faciadan dönüldü

Maltepe’de, halk otobüsü seyir halindeki beton mikserine arkadan çarptı. Kazada 14 yolcu çeşitli yerlerinden yaralandı. Yolcular, otobüs şoförünün hava yağışlı olmasına rağmen çok hızlı seyrettiğini, kazadan önce de bir tehlike atlattıklarını...

Google Haberlere Abone ol
Halk otobüsü ile beton mikserinin kazasında faciadan dönüldü

Maltepe’de, halk otobüsü seyir halindeki beton mikserine arkadan çarptı. Kazada 14 yolcu çeşitli yerlerinden yaralandı. Yolcular, otobüs şoförünün hava yağışlı olmasına rağmen çok hızlı seyrettiğini, kazadan önce de bir tehlike atlattıklarını söyledi. Mikserin beton dökülen kısmının otobüsün içine girdiği görüldü.

Kaza saat 10.00 sıralarında Maltepe Köprüsü mevkiinde meydana geldi. Tuzla Şifa Mahallesi-Kadıköy hattında çalışan, Abdurrahman Tanyeri’nin kullandığı 34 DD 1977 plakalı halk otobüsü, iddiaya göre yağmurlu havada hızlı seyredince, kontrolden çıkıp önündeki 34 KP 0685 plakalı beton mikserine çarptı. Kazada, otobüste bulunan yolculardan 14’ü yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı yolculara ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Daha sonra yolcular sedye ile ambulanslara taşınarak çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Yolcular, otobüsün çok hızlı ilerlediğini, şoförü defalarca uyarmalarına rağmen hızını kesmediğini söyledi. Tuzla civarında aniden fren yapınca bir yolcunun otobüste yere düştüğünü anlatan yolcular, “Uyarılarımızı dikkate almayınca burada kaza yaptık.” dedi. Otobüs şoförü Abdurrahman Tanyeri ise yolcuların iddialarının doğru olmadığını, hava yağmurlu olduğu için zaten yavaş ilerlediğini ileri sürdü.

Polis kaza yerinde geniş çaplı incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerin ardından yoğun trafiğin oluşmasına sebep olan otobüs ve beton mikseri çekildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

CİHAN

Yorumlar